Chilli Scotch Bonnet JAMAICAN Orange

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Chilli Scotch Bonnet JAMAICAN Orange

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

sadika od mfranca:

kompaktne nižje rasti, zelo rodna

Ker nimam izkušenj s čiliji, kaj več ne morem napisat. Tudi moja degustacija ne bo merilo, saj zame peče kot tristo Twisted Evil že čisto navadna pekoča paprika Embarassed .

Sledi še fotografija zrelih plodov, ko se jih bo več pobarvalo. Degustacija pa na katerem od srečanj.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Uf, Muha, po tejli fotki že vidim da si verjetno dobila čili Scotch Bonnet Red ... Embarassed Embarassed Embarassed . Tole pa je preveč rdeče da bi bil kriv foto aparat; moj Canon občasno, pod določenimi pogoji noče "poznati" oranžne barve, ampak mu je vse rdeče Evil or Very Mad .

Tiskarski škrat pač Cool Rolling Eyes .
Še malo počakava, pa zamenjava sliko z mojim, JAMAICAN Orange je res izrazito oranžne barve.

Skovili pa tudi mene mučijo; nabavil sem jih zaradi podatka, da imata obe sorti nekje 100.000 - 200.000 SCU. Nakar sem našel tudi podatke, da so bolj pasji kot Habanero, ki ima 250.000 do 400.000 skovilov.

Sicer pa, lahko bi ju že primerjal s Habanerom, ampak prvi vzorci niso hudo zanesljivi Wink .

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mfranc, a misliš, naj kar zamenjam ime v naslovu? Plodovi so tudi na uč rdeči, ne oranžni. Ali pa vseeno počakava še na tvojo fotko in primerjava?
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Jaz bi zamenjal naslov, se bo mfranc malce potrudil in v novi temi opisal "jamajčana" Razz
Moram pa rečt, da izgleda zelo poln Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

TP, se strinjam. Le toliko še počakam, da bova z mfrancem primerjala, ali je od obeh enake barve.
mfranc

Pišuka, prišlo je do težje zamenjave, kaj takega se še v porodnišnicah ne dogaja (pogosto) Cool Very Happy .

Sem preveril napise na loncih, tudi imam zamenjane oznake ... Rolling Eyes .

Izgledata in razlikujeta pa se takole:

Če se strinjata, bi vse pustil na miru, s tem da v nekaj dneh dodam sliko pravega. Najbolj paše in je povezano s tekstom in naj se vidi, kaj se nam v realnem življenju lahko zgodi Rolling Eyes Wink .

LP

PS1 si bom čez vikend vzel čas da pofotkam vse čilije.

PS2 Muha nimam nič proti če odpreš še dosje za rdečega Wink ; razen barve sta si pa čisto enaka._________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mfranc, prav. Prilepi semle, potem bom pa odprla še eno temo , da bo vsaka barva imela svojo.
mfranc

Evo ga, ta je pravi - upam da bo čez nekaj tednov fotografija bistveno bolj zažigalna Wink .

_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mfranc, a tale naj bi bil oranžen? Sem dala zraven mojega in se mi zdijo oboji enaki Confused : Počakam še, da bodo na moje pordečili večji plodovi pa slikat ga moram v oblačnem vremenu, da ne bo bleščave sonca. Potem bova pa videla, kaj v resnici imam.
Odgovori