Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sršen - Vespa crabro
-
- Site Admin
Sršen - Vespa crabro
(Prenos iz arhiva)
Sršeni v ptičji gnezdilnici.
Več kot dvajset let stara gnezdilnica za veliko siničko ni bila nikoli vseljena. Jah, dva metra od terase sinicam sigurno ni bilo všeč .
Zgodaj poleti so pribrneli sršeni, in en čas mi je bilo zanimivo opazovati, kako funkcionira njihova socialna skupnost.
No sedaj pa kučica kar poka od prebivalcev .
odprtina, vhod je premera 32 mm
Je stalno v rekostrukciji, naredili so še vhod spodaj levo (oba vhoda stalno ventilirajo), res so pridni . In živimo skoraj v simbiozi , ampak na kiviju bi moral že zdavnaj opraviti poletno rez.
Kak predlog, kako jih deložirati
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 13 Avg 2013 20:35; skupaj popravljeno 1 krat
Več kot dvajset let stara gnezdilnica za veliko siničko ni bila nikoli vseljena. Jah, dva metra od terase sinicam sigurno ni bilo všeč .
Zgodaj poleti so pribrneli sršeni, in en čas mi je bilo zanimivo opazovati, kako funkcionira njihova socialna skupnost.
No sedaj pa kučica kar poka od prebivalcev .
odprtina, vhod je premera 32 mm
Je stalno v rekostrukciji, naredili so še vhod spodaj levo (oba vhoda stalno ventilirajo), res so pridni . In živimo skoraj v simbiozi , ampak na kiviju bi moral že zdavnaj opraviti poletno rez.
Kak predlog, kako jih deložirati
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 13 Avg 2013 20:35; skupaj popravljeno 1 krat
Ti mogoče tale včerajšnja novica lahko, kaj pomaga? http://www.24ur.com/novice/slovenija/strup-srsenov-in-os-zaradi-suse-se-mocnejsi.html
S sršeni ni heca !_________________
S sršeni ni heca !_________________
Pišuka, Orhy, si me pa uspela prestrašit .
Skoraj cel teden nekaj delam v senci kivi pergole, meter od njih; pa kaj si damo na žar, 2 m stran . Tam na potki, kjer so hibiskusi v loncih, imajo pa pristajalni koridor, kar precejkrat sem jim ovira, ko handlam okrog hibiskusov; in vsem ne porata izogibalni manever .
No ja, nekaj dni nazaj so mi ženske v Semenarni ponudile insekticid v spreju, pa ga ne morem uporabiti, ker je hudo strupen za živelj v ribniku. Ki je takoj pod tole hišico.
Hm, hmm ...
LP_________________mfranc
Skoraj cel teden nekaj delam v senci kivi pergole, meter od njih; pa kaj si damo na žar, 2 m stran . Tam na potki, kjer so hibiskusi v loncih, imajo pa pristajalni koridor, kar precejkrat sem jim ovira, ko handlam okrog hibiskusov; in vsem ne porata izogibalni manever .
No ja, nekaj dni nazaj so mi ženske v Semenarni ponudile insekticid v spreju, pa ga ne morem uporabiti, ker je hudo strupen za živelj v ribniku. Ki je takoj pod tole hišico.
Hm, hmm ...
LP_________________mfranc
Pri nas tudi vse mrgoli od os in sršenov. Nabiranje robid je prava tombola, kak pik mimogrede fašeš. Smo jim nastavili veliko steklenic z jabolčnim kisom, pa mora mož vsake dva dni spraznit vsebino, ampak letečih je vedno več, tako da - počakajmo na zimo _________________Živeti na podeželju je najlepše!
orhy je napisal/a: |
Ali je možno, da ponoči nastaviš na večjo odprtino cev od sesalca in jih enostavno izsesaš ? Manjšo odprtino bi seveda moral medtem zamašiti. |
orhy, izjava meseca
mfranc, če še nadgradim citirano izjavo: notranjost hiške premaži z kakšnim lubrikantom, bo bolj spolzko in bodo lažje polzeli v sesalec. hahaha