Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aribibbi Gusano

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Aribibbi Gusano

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9599
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Aribibi Gusano
Vrsta: Capsicum Chinense
Skovili: 5000 - 30000?
Plod: zelen, kasneje svetlo rumen

dodal:TwityPity


Indigogirl je napisal/a:
fotografiram

Aribibbi gusano, veja skoraj brez popkov ampak z obilico malih "gosenic".
Nazadnje urejal/a Plamenka 20 Sep 2019 08:09; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9599
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Grm, ki raste v koritu, je visok 110 cm in zelo poln, bolj, kot se vidi na sliki. Plodovi so beli, dolgi okoli 4-5cm, v primerjavi z Murupi Amarena so drobni in spominjajo na črvičke. Naj bi imel 400.000 skovilov in res zelo peče.



mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Lepa rastlinca.
Mi je zanimiv tale čili, prav tako kot njegov "sošolec" Murupi Amarela. Kaj pa okus, katerega od teh dveh bi ti izbrala? Podatek o skovilih v prvem in drugem prispevku se zelo razlikujeta -
je posredi napaka, ali pa je res "hujši" od habanerov?
(pa oprosti moji zvedavosti... Wink )
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9599
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ne vem, mene oba preveč pečeta. Kar pa se prvega prispevka tiče, se žal ne spomnim. Vsekakor je primerljiv z najbolj pekočimi habaneri.
Odgovori