Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol Amethyst

crtj-admin
Site Admin

Fižol Amethyst

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Nizek fižol za luščenje. Zelo lepa vijolična barva semen. (zato Amethyst)
Zelo zelo roden fižol za luščenje. Odličen v juhah in solatah, zaradi kremne strukture in nežnega okusa. Manjša semena a res zelo roden. Uporabljajo tudi za mehiški pasiran fižol.

V zemljo sem ga dala prekmalu, v tisti moči in mrzlem vremenu spomladi je uspela preživet skalit samo ena rastlina. In ta se je takole izkazala.

Nisem še videla tako polne rastline, ena sama. Shocked

Nazadnje urejal/a Aye-Aye 17 Feb 2014 11:58; skupaj popravljeno 1 krat
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

ele zdajle vidim to predstavitev Embarassed
Kje pa si dobila seme? Ali imaš morda zrno ali dva odveč?_________________naredimo svet lepši
Aye-Aye

brbr, seveda Very Happy , je bil edini katerega letos lahko še nekaj malega tudi komu ponudim.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

jaz bi te tudi prosila za dva zrna tega štancarja jaz, jaz!_________________
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AA, hvala... jaz bom začela počasi predstavljati svoje fižole, nekaj jih bo tudi za oddajo. če ti bo kakšen všeč. boš povedala, da ti pripravim. Izmenjali pa bova na kakšnem srečanju, a ne... Časa do sajenja je še več kot dovolj.
Nizek fižol sadim po tri v kupčku, torej fehtam za tri fižolčke (vidiš, prvo rečem en ali dva, zdaj pa apetiti rastejo, ha ha )._________________naredimo svet lepši
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Tudi jaz bi kako zrno Embarassed , a kaj, ko sem že tvoj dolžnik, ne rabiš pa nič od moje konservativne ponudbe..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Aye-Aye

Very Happy ja, če ste res tako skromne bo za vse. Saj vas je že kar nekaj, tako res ne bo več kot dva do tri fižolčke za vsako, saj imam še nekaj povpraševanj na ZS. Najbrž bi šlo tudi po 5 zrn. Moram pa pogledat točno koliko ga je, kar pa bo trenutno malo težje, saj so se ponekod pojavili hroščki in sem vse fižole poslala malo na počitnice na hladno za ene 14 dni, saj sama nimam zamrzovalnika. Wink
Aye-Aye

stara postaja je napisal/a:
Tudi jaz bi kako zrno Embarassed , a kaj, ko sem že tvoj dolžnik, ne rabiš pa nič od moje konservativne ponudbe...

Le zakaj bi bila moj dolžnik, nič ne vem. Drugače pa nikoli ne veš, morda pa ravno kaj takega rabim Wink
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kakšne mini porcije bi bila tudi jaz vesela.
Odgovori