Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

nedozorele paprike

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

nedozorele paprike

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
originalnilist
Prispevkov: 928
Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Kaj delate z nedozorelimi paprikami?
pika
Prispevkov: 1325
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pika »

Nekaj lepših pustim na pultu za zajtrke, da lepo počasi zorijo, ostale nasekljam na drobno, dam v veliko zip vrečko, sploščim in zamrznem za popražit poleg čebule (sploščim zato, da lažje odlomim mali kos ko ga rabim), nekaj si jo narežem na trakce, ki jih dodajam na pico, takšno ali drugačno, ali poleg čebule dodam krompirju, pečenem v pečici.
stara postaja
Prispevkov: 1146
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Jaz pa sem vse pobrala, velike in male. Lepše sem porabila za vlaganje, nekaj za Marijine bučke, ostalo pa sem zrezala v t.im. srbsko solato. Pravkar sem končala polnjenje kozarcev. Pasterizirala bom jutri, ker imam nocoj še druge obveznosti._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Irenca
Prispevkov: 513
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Irenca »

pika je napisal/a:
Nekaj lepših pustim na pultu za zajtrke, da lepo počasi zorijo, ostale nasekljam na drobno, dam v veliko zip vrečko, sploščim in zamrznem za popražit poleg čebule (sploščim zato, da lažje odlomim mali kos ko ga rabim).


Prov isto nardim jaz Very Happy
Ta nakockana zamrznjena paprika je fajn za v kakšne rižote, tortilje, za v paradajzov zos pri čuftih (dobi okus filane paprike)...

Sem pa ugotovila, da tiste babura zelene paprike (Kalifornijsko čudo) se mi zdijo zelo grenke, če so še majhne in zelo nedozorele, in mi take ne teknejo.
Medtem ko rdeče podolgovate (ajvaruša, kurtovska kapija in podobne) so mi super, če so še zelene. Tako da ravno teh imam v izobilju v skrinji Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

V zadnjo rundo zimske solate sem narezala tudi domačo nezrelo papriko, ki sem jo pobrala ob zadnji grožnji ohladitve. Kar pozna se, da malo pogreni.
Odgovori