Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Adenium obesum - puščavska roža

crtj-admin
Site Admin

Adenium obesum - puščavska roža

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
arena

Odgovor Napisal/-a arena »

Adenium mi je bil vedno všeč, ker so rastline drage sem se odločila, da jih posejem. Tu sem naročila semena http://www.sunshine-seeds.de/.
Semena hitro kalijo. To so 5 tednov stari sejanci.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Arena imaš lepe sejančke!
Imam osem rastlin, ki so velike do 25cm. Vse so vzgojene iz semena, vendar je pri meni največji problem prezimovanje. Temperatura je okoli osem stopinj. Ponavadi jih spomladi prezgodaj zalijem (v rastlinjaku je lahko že krepko čez 30 stopinj) in potem kar naenkrat zgnijejo Sad Upam, da boš imela več sreče. Nobeden mi še ni zacvetel. Semena sem dobil "gratis"pri menjavi iz Češke. Še vprašanje: kakšni pa so?

Lp_________________Robert
arena

Adeniume moraš prezimit na okoli 15 stopinj. 8 je prehladno. Izbrala sem tiste, ki so mi bili všeč.
Thunder Bird, Noble, Mai Thong, Black Ruby, Red Night, Super Star of Tomorrow, Tongnopprakun, Violett, Pink April, Triple Aroma, Uranium in Wandia
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

arena, to pa je uspeh, čestitke! No, pa saj drugega ni bilo pričakovati, pri tebi se mi zdi, da vse vzklije in se ukorenini, samo da jih pogledaš poklon . Adenume pa nasploh zelo občudujem in ti želim, da lepo rastejo in obilno cvetijo.

Oskrba je verjetno podobna kot pri kaktusih? Pri kolikšni starosti naj bi prvič zacveteli in kako je s cvetenjem naslednja leta? Cvetijo samo enkrat letno kot veliko kaktusov, ali skozi vse leto?
arena

O Adeniumih se še učim.
Pri pravilni oskrbi lahko zacvetijo že prvo leto. Adeniume čez poletje zalivamo bolj pogosto, kot kaktuse. Rabijo tudi več gnojila in morajo biti na soncu drugače ne cvetijo.
Kako bo z mojimi, bom poročala. Če vsi zrastejo, jih bo tudi nekaj viška.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Željno čakam na poročilo!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Krasno ti je do sedaj uspelo arena je je in zelo ti želim, da ti enako uspešno rastejo še naprej - do cvetenja .
Tale rožica pa že nekaj zadnjih let zelo mika tudi mene.
Nisem vedela, da cveti v tolikih barvah. Do zdaj sem videla le roza in rdečo varianto.
Arena, ko boš hotela vreči proč kakšen višek, se spomni na mene. Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
zoyba

Adeniume imam nekako naštudirane Smile
Samo prezimovanje niti ni problem, kot pa sem že omenil je težava v zalivanju. Meni so že veliki primerki odmrli. Želim ti obilo sreče, pa v vrsto se postavim za kakšen zanimiv primerek. Bolj me zanima, če bodo vrste, ki si jih kupila v resnici res to kar je napisano. Kot pravijo Tajvanci vzgoja iz semena ne daje ravno tisto kar bi moralo biti._________________Robert
zoyba

Odgovori