Dobra misel in rumen škodljivec
-
- Site Admin
Dobra misel in rumen škodljivec
(Prenos iz arhiva)
-
Pozdravljeni.
Jaz ne vem kakšen škodljivec je to in kako se ubranit proti njemu, zato vas prosim za pomoč![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Sadiko dobre misli sem kupil na eko tržnici pred slabim mesecem. Pojavljat se je začel pred dobrim tednom Sadika je v majhnem lončku na mojem balkonu v centru mesta. Balkon je obrnjem proti vzhodu, kjer dobi okoli 5 ur sonca na dan.
Ostale dišavnice v bližini nimajo bolezni ali škodljivcev koliko vidim.
Sprejmem kakršnokoli rešitev: nabava rastline, ki odganja tega škodljivca, eko škropiva, itd.
EDIT: dobra misel
Nazadnje urejal/a razcvetek 02 Jun 2014 09:04; skupaj popravljeno 2 krat
Jaz ne vem kakšen škodljivec je to in kako se ubranit proti njemu, zato vas prosim za pomoč
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Sadiko dobre misli sem kupil na eko tržnici pred slabim mesecem. Pojavljat se je začel pred dobrim tednom Sadika je v majhnem lončku na mojem balkonu v centru mesta. Balkon je obrnjem proti vzhodu, kjer dobi okoli 5 ur sonca na dan.
Ostale dišavnice v bližini nimajo bolezni ali škodljivcev koliko vidim.
Sprejmem kakršnokoli rešitev: nabava rastline, ki odganja tega škodljivca, eko škropiva, itd.
EDIT: dobra misel
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
-
-
He he, drobna misel. Saj bo zrastel v večjo rastlino in bo tako postal Dobra misel, kar je mimogrede bolj pravo poimenovanje. Ampak nič hudega.
Bi rekel, da ima revež uši. Skuhaj močnejši pelinov čaj, ter s tem poškropi. Lahko uporabiš še hrenovo listje v čaju, za 12ur namočen česen v vodi, razredčeno cimetovo eterično olje in verjetno še marsikaj podobnega.
Pa ponavljaj večkrat s par dnevnimi presledki, da zaobjameš celoten ciklus razvoja od jajčec do odraslih primerkov. Jaz sem bil s temi načini kar uspešen.
Bi rekel, da ima revež uši. Skuhaj močnejši pelinov čaj, ter s tem poškropi. Lahko uporabiš še hrenovo listje v čaju, za 12ur namočen česen v vodi, razredčeno cimetovo eterično olje in verjetno še marsikaj podobnega.
Pa ponavljaj večkrat s par dnevnimi presledki, da zaobjameš celoten ciklus razvoja od jajčec do odraslih primerkov. Jaz sem bil s temi načini kar uspešen.
-
- Kraj: Rimske Toplice