Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
CHERRYKOSE
-
- Site Admin
CHERRYKOSE
(Prenos iz arhiva)
Pozdrav.
Ugotavljal sem,kdo so lastniki Cherrykose na prejšnjem forumu in zasledil kar nekaj znanih imen.
Sedaj pa vprašanje: Kako je z vegetacijo, opraševanjem in rastjo. Čeprav nisem opravil škropljenja proti cvetni moniliji ,bo nekaj čez 30 plodov. Pa da mi NE kdo od lastnikov ostane glede odgovora v zakulisju.
lp. VinkozNazadnje urejal/a vinkoz 14 Mar 2015 12:08; skupaj popravljeno 1 krat
Ugotavljal sem,kdo so lastniki Cherrykose na prejšnjem forumu in zasledil kar nekaj znanih imen.
Sedaj pa vprašanje: Kako je z vegetacijo, opraševanjem in rastjo. Čeprav nisem opravil škropljenja proti cvetni moniliji ,bo nekaj čez 30 plodov. Pa da mi NE kdo od lastnikov ostane glede odgovora v zakulisju.
lp. VinkozNazadnje urejal/a vinkoz 14 Mar 2015 12:08; skupaj popravljeno 1 krat
praky je napisal/a: |
Meni izgledaju jako slično.Gdje se mogu nabaviti sadnice,ili možda netko ima za donirati cepiče. lp |
EJ, tu je cela znanost, ugibanja glede podlagi, pa posredovalki. Tu so tudi deljena mnenja KAJ JE KAJ. Ponudba iz DE, Italija, pa mogoče tudi (F), Black Velvet je seveda druga stvar, razlike so v omesenju, različne koščice po obliki.. Lomila so se kopja že na prejšnjem forumu, glede izvora Cherrykose, oziroma iz katerih je ta križani stvor.Ko je v ozadju oznaka (R), lahko le ugibamo.Biznis ponudnikov,predvsem zaradi cene. No, jaz sem si svoje mnenje postavil, drugi pa?.
lp. Vinkoz
igorrogi je napisal/a: |
Je Aprykira enako kot Cherrykose? So vse le marketinška imena? |
Tudi meni ni vse jasno glede teh poimenovanj. Tudi iz "D" od Baldur. Vsa imena so nekakšni besedni križanci. IGORROGI- Da, tako kot zgoraj omenjaš, naj bi bila APRYKIRA prav CHERRYKOSE, torej križanec med marelico in češnjo.
Aprisali od "Lubera" bo potem križanec med marelico in slivo, se pravi v IT. poimenovanju Susincocco. Aprimira pa križanec med renglod in marelico.
Ostane še Birincocco, e s tem pa je problem opraševanja, tako kot pri hruškah, ko ni medsebojnega donatorstva peloda. Niso to polži. Očitno pa je zgoraj omenjeni Birincocco zelo dober za oprašitev Cherrykose.Ti plodovi so zadovoljivega okusa, bo pa potrebno dobiti ustreznejšo podlago.
lp. Vinkoz