Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

CHERRYKOSE

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

CHERRYKOSE

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Pozdrav.
Ugotavljal sem,kdo so lastniki Cherrykose na prejšnjem forumu in zasledil kar nekaj znanih imen. Smile
Sedaj pa vprašanje: Kako je z vegetacijo, opraševanjem in rastjo. Čeprav nisem opravil škropljenja proti cvetni moniliji ,bo nekaj čez 30 plodov. Pa da mi NE kdo od lastnikov ostane glede odgovora v zakulisju.
lp. Vinkoz
Nazadnje urejal/a vinkoz 14 Mar 2015 12:08; skupaj popravljeno 1 krat
praky

Odgovor Napisal/-a praky »

Pozdrav

Dali je Cherrykose i Black Velvet Apricot isto voće.

lp
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Čao parky.
Cherrykose ke križanac među Trešnjom i Kajsijom._________________Veselo na delo !
praky

Meni izgledaju jako slično.Gdje se mogu nabaviti sadnice,ili možda netko ima za donirati cepiče.
lp
vinkoz

praky je napisal/a:
Meni izgledaju jako slično.Gdje se mogu nabaviti sadnice,ili možda netko ima za donirati cepiče.
lp

EJ, tu je cela znanost, ugibanja glede podlagi, pa posredovalki. Tu so tudi deljena mnenja KAJ JE KAJ. Ponudba iz DE, Italija, pa mogoče tudi (F), Black Velvet je seveda druga stvar, razlike so v omesenju, različne koščice po obliki.. Lomila so se kopja že na prejšnjem forumu, glede izvora Cherrykose, oziroma iz katerih je ta križani stvor.Ko je v ozadju oznaka (R), lahko le ugibamo.Biznis ponudnikov,predvsem zaradi cene. No, jaz sem si svoje mnenje postavil, drugi pa?.
lp. Vinkoz
praky

Da u pravu si to su dvije različite vrste.Pflaumykose i Cherrykose.
lp
igorrogi

Odgovor Napisal/-a igorrogi »

Je Aprykira enako kot Cherrykose?

So vse le marketinška imena?
vinkoz

igorrogi je napisal/a:
Je Aprykira enako kot Cherrykose?

So vse le marketinška imena?

Tudi meni ni vse jasno glede teh poimenovanj. Tudi iz "D" od Baldur. Vsa imena so nekakšni besedni križanci. IGORROGI- Da, tako kot zgoraj omenjaš, naj bi bila APRYKIRA prav CHERRYKOSE, torej križanec med marelico in češnjo.
Aprisali od "Lubera" bo potem križanec med marelico in slivo, se pravi v IT. poimenovanju Susincocco. Aprimira pa križanec med renglod in marelico.
Ostane še Birincocco, e s tem pa je problem opraševanja, tako kot pri hruškah, ko ni medsebojnega donatorstva peloda. Niso to polži. Laughing Očitno pa je zgoraj omenjeni Birincocco zelo dober za oprašitev Cherrykose.Ti plodovi so zadovoljivega okusa, bo pa potrebno dobiti ustreznejšo podlago.
lp. Vinkoz
igorrogi

Odgovor Napisal/-a igorrogi »

A Cherrykose ni samooplodna, je potemtakem le delno?
Če je križanec češnje in marelice, je katera od teh dveh vrst potencialni opraševalec?
Tu je res cel kup nejasnosti, trgovci trdijo da je Aprykira oz. Cherrykose samooploden.
Odgovori