Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

No ja, jaz se o okusu ne znam tako pesniško izraziti. Sem že enkje napisala, da se meni okus razlikuje predvsem po barvi od najtemnejše pa po barvni lestvici tja do zelenih, ki so mi nekako najbolj bledega okusa. Saj ta dva bela sta dobra, a v primerjavi z rdečimi in črnimi povprečna, tak je moj okus.
Gojim pa toliko različnih ravno zaradi firbca in lepih barvnih solat Smile

Od letošnjih mi je letos najbolj všeč Green Dr.'s Frosted, sploh ne bi vedela, da je zrel, če ne bi padel na tla, zdaj hodim vsak dan po vrtu in jih otipavam Smile
Nisem pa vedela, da je Mirabelle Blanche tako nizka rastlina, meni je zrasel pol metrski grmiček, tak popoln za v okrasni lonec. Pa zelo počasen je v primerjavi z drugimi češnjevci, ki jih obiramo že skoraj en mesec.
draga.k

Odgovor Napisal/-a draga.k »

Tako ste strokovne, da si skoraj ne upam vprašati ...Smile
V rastlinjak se mi krade na paradižnike rja. Poznam nekaj naravnih metod za preprečevanje, vedno pa me zanima še kakšna nova.
Vem za aspirin na liter vode, pa za žajbelj ali mleko, pa za mešanico sode bikarbone, mila in olja, to pa bo že skoraj vse.
Pozna kdo še kakšen način?_________________Moj vrt - moje veselje!
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Danes obran...in neškodljivo "uničen"... Laughing

_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Melona je napisal/a:
Mfranc, tudi pri paradižnikih smo porabili nekaj božje masti Wink .

No vidiš da njena uporaba koristi palec gor

Very Happy_________________mfranc
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A je letos pri paradižnikih v modi, da so repkasti, špičasti, ...
Mami sem danes utrgala tale zajetni paradižnik z repkom.

Zanimivo, da je repek še čisto zelen._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tale moj volneni paradajz mi je tako všeč, da sem ga spet poslikala.
pa še precej zdrav je Smile

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prihajajo 3 dnevi za plod (danes, jutri in pojutrišnjem). Upam, da se bodo ponovila moja prejšnja opažanja in bodo paradižniki te dni pohiteli z zorenjem. Zaenkrat je bila bera vrtnih še zelo pičla.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

lpmami je napisal/a:
Tale moj volneni paradajz mi je tako všeč, da sem ga spet poslikala.
pa še precej zdrav je Smile

Kdaj je tale zadeva zrela?

http://i65.photobucket.com/albums/h212/PapaVic1948/MVC-008S-12.jpg
http://www.idigmygarden.com/forums/showthread.php?t=35449_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Pajo, ko se trebušček plodu (spodnja stran plodu) obarva v rdeče. Takoj se opazi razlika med zrelimi in nezrelimi, saj se modra barva na vrhu spremeni v skoraj črno, in zelo izstopa iz rastline. Pa tudi otip pomaga, saj se paradižnik nekoliko zmehča.

Danes me je na vrtu presenetilo kar 11 sort zrelih paradižnikov, sicer so zaenkrat vsi češnjevci, ampak vsaj začelo se je.

Obarvani so že Black Cherry (temen), Purple Bumblebee (temen), Sprite (rdeč), Mischka (rdeč), Angora Super Sweet (rdeč), Katinka (oranžen), Hawaiian Orange Cherry (oranžen), Orange Fizz (oranžen hibrid), Isis Baby (bicolor), Clackamas Blueberry (moder) in Helsing Junction (moder).

Jutri jih poberem in naredim eno skupinsko fotko Cool_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Joškasti Indigo

Ko smo že pri kg, Indijanček (Cheroke Purple) mi je letos na enem grozdu naredil za 1280g paradižnikov.
Odgovori