Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL - LIMSKI

crtj-admin
Site Admin

FIŽOL - LIMSKI

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
NadaP

Odgovor Napisal/-a NadaP »

V oddaji vrtičkanje mi je bil zanimiv Limski fižol, ker ima veliko pozitivnih učinkov na zdravje ter se še posebej priporoča pri zakisanosti. Ne vem pa tudi, kako je z njegovo vzgojo.

Ga ima mogoče kdo - za seme ? Zelo bi bila vesela.

Mirne praznike,,,_________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Že nekaj časa sem pri Mečkatorjevih opazoval tale limski fižol, ki ga prodajajo na (kilo)grame.
Pa sem ga potem prejšnji teden končno le kupil malo za probo. Skuhal ga še nisem, sem pa seveda moral eno zrno dati v zemljo. Wink
Vzklilo je v petih dneh!

Ima kdo kakšne izkušnje z njim? Očitno ne preveč, glede na število prispevkov v tej temi ...

.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, da si povedal, da ga imajo.

Sem ga sadila predlani ali še leto prej, vendar ne vem, če ni bil skrižan, zato semena nisem ohranila. Pridelani fižoli so bili kar različni in veliko manj pisani kot posajeni. Ni bil zelo roden.

stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Tudi jaz sem ga pred leti imela, a pridelek ni bil omembe vreden._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem ga gojila na terasi v loncih, ker pravijo, da mora imeti veliko sonca in toplote. Nekaj je obrodil, a kaj posebnega ne. Tudi okus nam ni bil preveč po godu, zato ga nisem več sadila in ohranjala semena._________________naredimo svet lepši
Majda

Odgovor Napisal/-a Majda »

Jaz ga sadim že nekaj let, nam je okus všeč. Res je da rabi veliko sonca, letos je bil povprečen pridelek, lansko leto smo ga pridelali zalo veliko. Bolje pa dela če ga ob hudi suši zalivaš.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

AB če želiš semena pisanih ti lahko prinesem
Andrej Banko

Že eno uro kuham ta limski fižol ( predhodno namočen čez noč ), pa je še vedno trd ... Evil or Very Mad
Andrej Banko

Po dobrih dveh urah je uspelo !
Vmes sem šel za hišo izkopat luknjo in vkopat v zemljo z lonci vred sadike asimin in dve figi.
Kar okusen, čeprav kuha se pa res dolgo.
Odgovori