Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lunaria biennis - srebrenka, cekinčki

crtj-admin
Site Admin

Lunaria biennis - srebrenka, cekinčki

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Lunaria annua sin.Lunaria biennis - srebrenka, cekinčki

Sodi med dvoletnice. Sejemo pozno jeseni ali zgodaj spomladi(moja že 30 let sem ter tja katera preživi, brez da bi sejala), rastlinice pa prenesejo vse do -20 stopinj.

So zelo košate in prvo leto ko ne cvetjio lahko kar malo moteče z vsem tistim bujnim necvetočim zelenjem. Drugo leto tam nekje v aprilu poženejo iz nizke gošče cvetne nastavke in kaj kmalu tudi zacvetijo. Kasneje se izoblikujejo nekakšni zeleni "ovali" v katerih je seme. Pustim dozoreti na rastlini, ovale s semeni pa nežno izluščimo in takšne uporabljamo za dekoracijo ali v suhih šopkih.
Primerna je tudi za divje vrtove.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tile cekinčki včasih skoraj niso smeli manjkati v kmečkih vrtovih. Kot otroku se mi je zdelo pravo čudo, kakšna svilena opna se skriva pod grobimi pokrovi. Še vedno so mi zelo všeč.
Sanjarka Ana

Sedaj se počasi spreminja ....

greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Pred leti sem jo imel na svoji gredi in mi je bila cvetoča zelo všeč, ampak je vseeno kar bujna, zato je nisem obdržal. Ampak nekaj prostora bi se verjetno spet našlo Smile .
Sanjarka Ana

Včeraj smo z mularijo pobrali semena. Tako da .... če jih kdo želi, lahko pošljem.
Odgovori