Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Indian Stripe

crtj-admin
Site Admin

Indian Stripe

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Indian Stripe

Polvisoka sorta, nekje med 1,2 in 1,6 m visoka, s plodovi težkimi 200 do 350 g.
Temo roza barve, do kostanjevo vijolične, z zelenimi rameni in samo občasno z zelenimi črtami. Rahlo ploščati plodovi.
Res zelo okusen, sladek paradižnikov okus, z malo pikantnosti in dimljenega okusa.

Stara sorta, naj bi bil definitivno posebna linija, izhajajoča iz Cherokee Purple.

Večinoma navajajo, da dozori v 80. dnevih, nekateri ga uvrščajo med bolj zgodnje, tudi pri meni je na gredi dozorel prvi. ocenil bi ga na 70 dni, glede na ostale sorte na vrtu.

Rad bi napisal še kaj lepega, pa še ne morem - torej gojitelji, na plano s pohvalami Wink .

Samo vprašanje: ob predvčerajšnjem hudem nalivu so mi plodovi hudo razpokali. Bili pa so tik pred dozorenjem Sad .

Na nobeni drugi sorti nisem opazil razpokanih plodov, zato sem toliko bolj zaskrbljen, ali je pokanje plodov značilno za to sorto?

LP_________________mfranc
Nazadnje urejal/a mfranc 12 Jul 2015 21:28; skupaj popravljeno 1 krat
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

hmm. Mislim da ni to značilno za to sorto, vsaj do sedaj nisem opazila. Jo tudi letos gojim, a še ni tik pred zorenjem. In še točo je prestala dobro. Bom bolj pozorna od zdaj naprej. Pa poročam. Morda je bilo pri tebi usodno res veliko vode in to da je tik pred zorenjem. Rolling Eyes
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Je čisto možno, da se je zgodil splet okoliščin in je res zanimivo, da od približno 20. sort ni razpokala nobena druga. Hja, ali pa sem kaj spregledal Rolling Eyes .

Na spletu pa sem našel samo opombo, "da ne poka toliko kot Cherokee Purple"; kar pa mi nič ne pomeni, ker slednjega ne poznam.

Smo pa nekaj plodov že porabili in je res zelo okusen!

LP_________________mfranc
Odgovori