Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Drosera spatulata - mesojeda rastlina
-
- Site Admin
Drosera spatulata - mesojeda rastlina
(Prenos iz arhiva)
Od prijatelja sem dobil v dar par mesojedk.
Eno sem presadil v posodico. Ta posodica je od hrane za ribe / akvaristika
Je prozorna, na vrhu ima loputo za zrak, spodaj sem naredil luknje in dodal podstavek.
To je poskus, če se jo da tako lahko gojiti. Ker večina mesojedk, sploh ta rabi specifične pogoje. Šoto, zalivanje z mehko vodo/deževnico in veliko vlage.
Presajena 4.8.2015
Danes, 4.10.2015 že cveti
_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Eno sem presadil v posodico. Ta posodica je od hrane za ribe / akvaristika
Je prozorna, na vrhu ima loputo za zrak, spodaj sem naredil luknje in dodal podstavek.
To je poskus, če se jo da tako lahko gojiti. Ker večina mesojedk, sploh ta rabi specifične pogoje. Šoto, zalivanje z mehko vodo/deževnico in veliko vlage.
Presajena 4.8.2015
Danes, 4.10.2015 že cveti
_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
To je Drosera x tokaiensis, križanec med D. spatulata in D. rotundifolia. Je pravi plevel med rosikami, saj se vsepovsod zaseje. Pa ne rabi toliko vlage, običajna vlaga v hiši je večinoma zadosti, saj ta rosika ni glede tega zahtevna. Primeren substrat(šota), zalivanje z deževnico in moker substrat je zadosti za to vrsto. Uspeva tudi na okesnki polici, če dobi vsaj nekaj ur sonca. Poleti pa je lahko brez problema zunaj in se tedaj tudi lepše obarva.