Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Škarje za obrezovanje

crtj-admin
Site Admin

Škarje za obrezovanje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Živijo.

Tisti, ki malo več obrezujete jablane, hruške, trto, grmičevje... katere škarje priporočate? Katere imate in se va mdobro obnesejo?
Katere imate pa jih ne bi več kupili?

Trenutno sem najbolj navdušen nad Lowe 8.
Največ obrezujem sadna drevesa. Tega ni malo, tako, da sem pripravljen dat tudi malo več za njih, sam, da bodo dobre.

Hvala za pomoč.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Tudi jaz sem, od kvalitetnejših, z njimi najbolj zadovoljen. LP Vido.
malcek

Odgovor Napisal/-a malcek »

Meni so prav te, ravno 10 let nazaj kupili. Za mene ni boljših škarij za obrezovanje pa sem jih že kar nekaj po rokah imel. V sili se da odrezati tudi 4cm vejo, čeprav je to bolj delo za žagico.

Uporabljal sem pa te škarje predvsem za rezanje trte (žalosten da ni več trt) sedaj pa nekaj malega za moja mala dreveščka marelic pa tudi kako trnje.

Edino stvar kjer imam raje drugačne škarje, je trgatev. Tam imam raje kake lažje drobne škarje na špico, da se lažje zraven pride.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Hvala. Lepo brati, da se obnesejo. Upam, da bodo tudi meni dobro služila.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Jaz sem imel škarje od Gardene, groza, smeti od smeti.
Zadnji 2 leti imam Felco in sem zadovoljen.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Najboljše so Wolf Professional.Poskusite ne bo vam žal.Veste,da naredim tisoče rezov,da obrežem mojih 10.000 grmov in preizkusil sem že marsikaj.Dobijo se pri Rotarju v Podsmreki. Laughing Laughing Laughing_________________Narava vse povrne!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Misliš te, Ferdo?
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Zanimajo me vaša mnenja-izkušnje, glede izbire škarij. Ko sem malo bolj pregledoval na Youtubu prispevke o obrezovanju sem opazil precejšnjo uporabo dvorezinskih škarij. Menda se največ uporabljajo za koščičarje in cepiče, ker imajo gladek rez, tudi sila potrebna za odrez naj bi bila manjša. Ali kdo uporablja kaj podobnega. Sam sem nabavil spodnje, pa komaj čakam, da pridejo na vrsto, režejo do 25mm, za kaj več sem pa tudi dosedaj uporabljal žagico:
http://eshop.filodecespugliatore.it/store/forbice-potatura-forbice-potatura-professionale-vesco-p-1177.html
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Ne!Te so za trto!Imajo ravno rezilo,na ploščico. Smile_________________Narava vse povrne!
Odgovori