Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Posušeni plodovi na drevesu
-
- Site Admin
Posušeni plodovi na drevesu
(Prenos iz arhiva)
Kaj bi lahko bil vzrok, da se plodovi posušijo na drevesu ? To se mi je letos zgodilo na marelici San castrese, ter sedaj sem isto opazil z dvema plodovoma na hruški Harow sweet...Po kožici ni videti škode od kakšnih insektov, ali bolezni, le kot bi jim nekdo dušo vzel Izgledajo, tako kot bi odtrgal sadež, ter ga napol posušil...
Lad20!
Šele sedaj sem opazil tvoje vprašanje.Nisem kak hud strokovnjak za koščičarje,vendar mislim,da gre za monilijo (monilia frutigena).Sedaj,
ko je temp. vsaj 5 st.C poškropi dravesa s katerim bakrovom pripravkom
in ponovi to zgodaj spomladi.Tik pred cvetenjem pa uporabi kakšen priporočen pripravek!Poglej na Fito-info Registrirana FFS!_________________Narava vse povrne!
Šele sedaj sem opazil tvoje vprašanje.Nisem kak hud strokovnjak za koščičarje,vendar mislim,da gre za monilijo (monilia frutigena).Sedaj,
ko je temp. vsaj 5 st.C poškropi dravesa s katerim bakrovom pripravkom
in ponovi to zgodaj spomladi.Tik pred cvetenjem pa uporabi kakšen priporočen pripravek!Poglej na Fito-info Registrirana FFS!_________________Narava vse povrne!