Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
ANZAC piškoti
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
ANZAC piškoti
(Prenos iz arhiva)
Tile piškoti so tako dobri, da bi bilo škoda, če bi recept obtičal v debati o "kavici" v K8, Imeli smo jih priložnost poskusiti - enkratni so! . NM, hvala!
nimam pojma je napisal/a: |
Obljuba dela dolg, torej tole je recept za ANZAC*piškote 150g bele moke 150g rjavega sladkorja-grobega 100g kokosove moke 100g ovsenih kosmičev 125g masla 3 jušne žlice medu 1 čajna žlička sode bikarbone 3 do 4 jušne žlice vrele vode Zmešaj moko, sladkor, kokos in kosmiče.Maslo raztopi, vanj vmešaj med in prilij k suhim sestavinam.Dobro premešaj.V vreli vodi zmešaj sodo bikarbono in jo dodaj k ostalemu. Z žlico zajemaj približno za oreh velike kupčke in jih polagaj na peki papir. Na 175°C ogreti pečeš od 13 do 15 minut. In še moje pripombe: V začetku sem delala največjo napako, da sem piškote vedno preveč spekla.Bili so suhi in trdi.Ko jih vzameš iz pečice in so še mehki bodo ravno pravšnji. Druga napaka je bila, da sem dodala premalo vode-so tudi suhi in trdi,zato sedaj dodam pri sodi manj vode in če je treba, dodam vrelo vodo po žličkah naknadno, brez sode. Če se zgodi, da dodam vode preveč, pečem na ventilator.Masla ne menjajte z margarino, ker okus res ni enak. *Australian & New Zealand Auxillary Corps, recept naj bi bil iz leta 1915, ko so vojaki odhajali na fronto, so vzeli te piškote s seboj, ker menda zdržijo do 6 mesev.(Nam tega še ni uspelo preveriti ) Recept je prinesla moja prijateljica iz Avstralije, ko je obiskala svoje sorodnike, katerih sosede so recept prenašale iz roda v rod. Dobro peko vam želim. Seveda me je druženje z vami veselilo, predvsem pa me vseli, da sem spoznala kar nekaj novih članov! |
Pozdravljene pekarice
Takole izgledajo, ko jih daš v pečico
in takole, ko so pečeni
.
Letos jih delam drugič. Pri meni bodo stalnica, dokler bom lahko pekla in bodo odjemalci. Pa tudi jaz spadam med te odjemalce .
Moj ANZAC keksim in vesela sem Nimam pojma, da je recept delila z nami. Hvala
Lepo bodite
cinija
Še to:
Jaz dam 3/4 mletih ovsenih kosmičev in 1/4 celih. Imam raje tako. Sicer pa stvar okusa._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Takole izgledajo, ko jih daš v pečico
in takole, ko so pečeni
.
Letos jih delam drugič. Pri meni bodo stalnica, dokler bom lahko pekla in bodo odjemalci. Pa tudi jaz spadam med te odjemalce .
Moj ANZAC keksim in vesela sem Nimam pojma, da je recept delila z nami. Hvala
Lepo bodite
cinija
Še to:
Jaz dam 3/4 mletih ovsenih kosmičev in 1/4 celih. Imam raje tako. Sicer pa stvar okusa._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...