Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tekoče gnojilo

crtj-admin
Site Admin

Tekoče gnojilo

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Pozdravljeni,
imam eno vprašanje. Doma si san delam tekoče gnojilo iz kopriv. Bi pa gnojilo potreboval še na enem koncu, ki je težko dostopen in kjer ne pride v poštev, da bi nesel 20 5-litrskih kantic z zmešanim gnojilom. Po drugi strani bom pa tam prekratek čas, da bi lahko na licu mesta dal koprive vret. Tako da sem prišel na idejo, da bi kupil neko trdo gnojilo in ga rastopil v vodi na liču mesta in s tem gnojil. A bi to šlo?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

A vodo pa tam imaš?
Drugače pa ja, saj kako se pa gnoji balkonske rože ali pa vse intenzivne nasade preko zalivanja. Skratka, izvedljivo brez težav.

Je pa pri izbiri gnojila odvisno kaj imaš to posajeno. To mene bolj zanima. Laughing
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Fermentirani pripravek (FPJ) je čudovita možnost, ker deluje kot močan koncentrat.
Jaz ne delam več zvarkov z vodo, odkar to poznam.
Ne smrdi, je priročno, enostavno...
Če maš tam vodo je to to.
Tukaj je recept - http://forum.gartlc.si/gartlc-post-46921.html#46921
Jaz mam koncentrat že pripravljen, če nimaš možnosti nardit sam.
Druga možnost so v prah zmlete posušene koprive.
Odgovori