Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jesenov zavrtač - Zeuzera pyrina

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Jesenov zavrtač - Zeuzera pyrina

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Napada tudi sadna drevesa.

Citirano od tukaj

Robertino je napisal/a:
Grem bolj na tesno mimo cepljene bukve in odpade veja debela kot palec. Pogledam od blizu in zagledam tega črva, v izglodanem kanalu tik pod lubljem.
Ni več med živimi.

Robertino je napisal/a:
Ga že imam: Zeuzera pyrina - jesenov zavrtač.
Moj se je zmotil in napadel bukev Laughing .

metuljc je napisal/a:
Robertino je napisal/a:
Ga že imam: Zeuzera pyrina - jesenov zavrtač.
Moj se je zmotil in napadel bukev Laughing .

Nak, ni se zmotil, po imenu sodeč bi moral biti, a, po virih lahko vidimo, da gostuje na kar precej drevesih. Vir.

Robertino je napisal/a:
Ti zlomek. Moram jutri pregledati še ostale veje. Tam, kjer je vstopil, je podolgovata luknja. Mogoče je še kje kakšna? Ga ne nameravam gostiti samo zato, da ga bom lahko slikal. Cool

Figula, izgleda, da sem naredil dobro delo, ko sem ga skrajšal za glavo. Wink

http://www.kis.si/f/docs/Entomologija/Zeuzera_pyrina-jesenov_zavrtac_ali_modro_sitce-biologija_in_ukrepanje_MS_okt.pdf
Odgovori