Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Marmelada čili-banana
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Marmelada čili-banana
(Prenos iz arhiva)
Včeraj sem jo naredila, da porabim čilije. Za moj okus je ravno prav pekoča.
Sestavine:
-7 čilijev Habanero Brown (ali kateri drugi čokoladne barve)
-7 banan
- 4 limete
- 3 paradižniki (vsak okoli 100g)
- želirni sladkor 3:1 (330g)
- malo kakava
- 50g čokolade v prahu
Čilije in paradižnike skuhamo in zmiksamo, banane in limete zmiksamo, vse zmešamo skupaj, stehtamo in dodamo ustrezno količino želirnega sladkorja. Kuhamo, dokler se ne strdi.
Sestavine:
-7 čilijev Habanero Brown (ali kateri drugi čokoladne barve)
-7 banan
- 4 limete
- 3 paradižniki (vsak okoli 100g)
- želirni sladkor 3:1 (330g)
- malo kakava
- 50g čokolade v prahu
Čilije in paradižnike skuhamo in zmiksamo, banane in limete zmiksamo, vse zmešamo skupaj, stehtamo in dodamo ustrezno količino želirnega sladkorja. Kuhamo, dokler se ne strdi.
muha je napisal/a: |
Zanimiva marmelada. Na kruhu z maslom mora biti nekaj čisto posebnega in zelo okusnega. Me mika, da bi te posnemala. Nekaj čilijev imam in razmišljam, kako bi jih porabila. Ker so rumeni bo prišla ven ponarejena marelična marmelada |
Z nektarinami bi bili rumeni čiliji po moje OK, zanimivo.
Hm, da me ne spravite v skušnjavo...............
Morda, naslednji vikend...............uf, kaj mi je tega treba.
Plamenka, še enkrat hvala za pokušino tele marmelade na torkovem srečanju. S sabo sem imela polnozrnati kruh (zato, da ne spuščam obrokov) in sem jo poskušala in poskušala ... res je taka: bolj ko ješ, boljši je okus.
Me je mikala že ves čas - samo, kje dobiti čilije, pa še rjavo čokoladne za povrh
Pa v trgovini ogledujem papriko za genovefo in se mi pred oči postavi majhen zavojček čilijev s pretečenim rokom - rumenih, rdečih in štirih rjavih.Seveda so šli z mano, kupila sem še ostale sestavine. Danes zjutraj pa v mikser in lonec. Skuham in poskusim ... hm, za večino mojih konsumentov bo premočno. Del količine napolnim v majhne lončke in skočim v trgovino po banane in limete, da razredčim to pekočino.
Zdaj se dvanajst kozarcev in kozarčkov, debelo zadekanih, počasi hladi.
Me mika, da bi naredila še z nektarinami in rumenimi čiliji, ko jih že imam _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Me je mikala že ves čas - samo, kje dobiti čilije, pa še rjavo čokoladne za povrh
Pa v trgovini ogledujem papriko za genovefo in se mi pred oči postavi majhen zavojček čilijev s pretečenim rokom - rumenih, rdečih in štirih rjavih.Seveda so šli z mano, kupila sem še ostale sestavine. Danes zjutraj pa v mikser in lonec. Skuham in poskusim ... hm, za večino mojih konsumentov bo premočno. Del količine napolnim v majhne lončke in skočim v trgovino po banane in limete, da razredčim to pekočino.
Zdaj se dvanajst kozarcev in kozarčkov, debelo zadekanih, počasi hladi.
Me mika, da bi naredila še z nektarinami in rumenimi čiliji, ko jih že imam _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Lpmami, me veseli, da ti je marmelada lepo uspela. Veliko marmelade si naredila iz štirih čilijev. Najbrž je manj pekoča od moje. Mogoče veš, katere sorte čiliji so bili? Svojim sem odstranila seme, da niso toliko pekli. Kasneje sem naredila še 10 kozarčkov čili marmelade iz habanera Morado. Okus je bil podoben, malce razlike se je čutilo. Mož pravi, da marmelade lažje je, kot omake, če je prehlajen. Zato bom, če bo v tem mrazu dozorela naslednja runda habanero Brown, naredila še nekaj marmelade. Letos imam manj rjavih sort, pa kar vse sproti porabim.
Marmelada iz nektarin in rumenih čilijev bi bila najbrž tudi dobra, sploh, ker imajo rumeni čiliji ponavadi saden okus.
Marmelada iz nektarin in rumenih čilijev bi bila najbrž tudi dobra, sploh, ker imajo rumeni čiliji ponavadi saden okus.