Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo je kdo v "kraljestvu" paradižnikov v Sloveniji

crtj-admin
Site Admin

Kdo je kdo v "kraljestvu" paradižnikov v Sloveniji

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
mamy

Odgovor Napisal/-a mamy »

Oddeljeno iz teme Paradižnik 2018

muha

Bom kar tukaj prilepila:

"Paradižnik je zelenjadnica brez katere sleherni Slovenski vrt skoraj ne more biti in zato je prav, da se posvetimo vzgoji tega sadeža ljubezni za čim lepši in zdrav pridelek.

Predavanje bo vsebovalo nasvete za vzgojo in predstavitev posebnih sort paradižnika.

Predavanje organizira Medgen Borza Rečica ob Savinji in bo potekalo 7.3. 2018 ob 18.30 uri v prostorih Medgen Borze na Rečici ob Savinji, vodil pa ga bo Jernej Mazej ( kralj paradižnika) predsednik društva Učni Sadovnjak.
Lepo vabljeni"
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Tole zna biti zanimivo, sploh ker nas je že kar nekaj neučakanih, ki že po malem sejemo in osvetljujemo. In če je nekomu podeljena kar titula Kralj paradižnika in nas vabi, že skoraj čutim obvezo , da pridem. Upam, da nas bo več takih.
Sicer na titule vseeno ne dam dosti. Kraljestvo paradižnika je zame vsakoletna Paradajzmanija. In ko srečam tam vse vas prave ljubitelje , ste zame kralji vsi. Tudi sam se tako počutim, ko se v sezoni sprehodim skozi vrt.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kdo mu je podelil to titulo?
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Plamenka, po moje je to novinarska "iznajdljivost" pri iskanju čim bolj udarnih naslovov. Sem našla reportažo v Novem tedniku "Kralj paradižnikov, ki ima najraje 'kralja živali' "._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Jernej Mazej je, kolikor se spomnim še s prejšnjega foruma, že pred precej leti gojil zelo veliko sort paradižnika. še v časih, ko paradižnik ni bil tako moden kot je danes in so bile nerdeče sorte še precejšnja eksotika.
Uporabniški avatar
Plamenka

A tudi pred Ivčk, pa Bučarko,..., ki sta med prvimi širili nove sorte paradižnikov v Sloveniji?
Čudno, da se ga ne spomnim s starega foruma, pa se se vsa leta prvenstveno ukvarjala s paradajzi in se zanimala za nove sorte.
Pravzaprav sem iskala nove sorte in menjala z večimi semena tudi že na predprejšnjem forumu Rastline.com, a tudi od tam se ga ne spomnim.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala, TP, te debate se bežno spomnim:lol: , a Metuljc ga pozna s foruma, kot sem razumela, jaz pa zanj v tistih časov, ko so bili pisani paradižniki v Sloveniji redki in tudi kasneje sploh nisem vedela zanj. A je bil sploh aktiven na forumu? Tudi če bi bil pod drugim imenom, bi najbrž vedela zanj, če je imel več kot povprečno število različnih sort.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi jaz sem zanj slišala šele zadnja leta. Davno potem, ko sta, tam enkrat okoli 2005 na Hrovatinovem forumu o novih sortah pričeli pisati in jih razširjati bučarka in Ivčk. Kako hitro ti prevzamejo prvenstvo, če se ne šopiriš v javnosti! Tudi na starem forumu so bili tovrstni poskusi s kratkim spominom Wink .

Jernej Mazej je mislim res bil član na prejšnjem forumu, a se razprav ni kaj dosti udeleževal.
Odgovori