Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lantane - spreminjevalke

crtj-admin
Site Admin

Lantane - spreminjevalke

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Lantane (spreminjevalke)
L. camara, L. montevidensis
Ima kdo? Sem dobil semena, so že od 15. 2. v zemlji in na toplem pa nič.

Seme dolgo rabi da vzkli. Rastlinica rabi toploto. je bila med čiliji ti pa na hladnem da se niso pretegnili. Zato je maja izgledala ubogo.
Nazadnje urejal/a Dajmar 19 Jul 2018 11:05; skupaj popravljeno 1 krat
Dajmar

Socvetja posodovke skrbijo za nenehno spreminjajoči spektakel, kajti barva posameznih cvetov se spreminjajo. Popki se vedno odpirajo od zunaj na notri, tako da zadnji popki v notranjosti socvetja ravno vzcvetijo rumeno, medtem ko se drugi cvetovi proti zunanjemu robu s starostjo predstavijo oranžni barvi.

[url=https://postimg.cc/image/q8dwet65n/]

Nazadnje urejal/a Dajmar 01 Avg 2018 14:18; skupaj popravljeno 6 krat
Dajmar

To sem videl pri prijateljici.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dajmar palec gor . Tebi res vse uspe, kar poseješ. Lantane sem imela pred leti. Bile so mi zelo všeč, le to mi je problem, da pri nas niso prezimne.
Dajmar

Saj to tudi mene moti a mi je bil izziv vzgojiti jo iz semena. Bo šla ćez zimo v garažo, upam da preživi.
Dajmar

Kali res dolgo , ko pa začne rasti je pa hitra.

Še plod bo.

Odgovori