Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vloženi jajčevci in bučke v olju ( po italijansko)
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Vloženi jajčevci in bučke v olju ( po italijansko)
(Prenos iz arhiva)
ker je letos veliko cuket in tu in tam kakšen melancan sem naredila sledeče:
bučke, tudi 30 cm dolge, na hitro zrasle še nimajo izražena semena zato sem jih zrezala na debelejše kolobarje ( nekako 5-6mm) enako jajčevec, kjub temu, da je jajčevce boljše po dolgem rezat.
vse izrezano poredaš na protvan na brisačo-papir in daš za nekaj ur na sonce. jaz sem jih sončila kar dva dni in vmes obrnila. - nastali so kompaktni čipsu podobni.
potem jih naložiš v lonec posoliš in zaliješ z kisom, da je vse prekrito. gor pokrovka in naj vre 25 min. vmes z zajemalko rahlo potlačiš.
na rešetko (kar iz pečice) raztegneš kuhinjsko krpo in na njo nežno polagaš s penovko skuhane kolute. (ker so se sušili nič ne razpadejo) z roko jih rahlo rastegneš in naj se sušijo, cedijo 24 ur.
jutri zjutraj jih bom prestavila na suho krpo, a pozno popoldne v kozarce: red kolutkov malo narezanega čilija, tu in tam celi strok česna, peteršilja, rožmarina, majarona-ter vmes zrnca popra. ponavadi se daje samo tri začimbe in poper in zalijem z oljem pola navadnega in druga polovica oljčnega, ker ne vem kako bo izpadlo. namreč delam prvič, jedla pa sem že in je zelo okusno. kozarc naj stoji v temi. lpvoda
PS: dva dni prej sem majhno količino skuhala - brez sončanja, samo scedila in popivnala tekočino itd, a grozainstrah - nastala je paštročada. dobro, da je en majhen kozarček. lpvoda še enkrat._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
bučke, tudi 30 cm dolge, na hitro zrasle še nimajo izražena semena zato sem jih zrezala na debelejše kolobarje ( nekako 5-6mm) enako jajčevec, kjub temu, da je jajčevce boljše po dolgem rezat.
vse izrezano poredaš na protvan na brisačo-papir in daš za nekaj ur na sonce. jaz sem jih sončila kar dva dni in vmes obrnila. - nastali so kompaktni čipsu podobni.
potem jih naložiš v lonec posoliš in zaliješ z kisom, da je vse prekrito. gor pokrovka in naj vre 25 min. vmes z zajemalko rahlo potlačiš.
na rešetko (kar iz pečice) raztegneš kuhinjsko krpo in na njo nežno polagaš s penovko skuhane kolute. (ker so se sušili nič ne razpadejo) z roko jih rahlo rastegneš in naj se sušijo, cedijo 24 ur.
jutri zjutraj jih bom prestavila na suho krpo, a pozno popoldne v kozarce: red kolutkov malo narezanega čilija, tu in tam celi strok česna, peteršilja, rožmarina, majarona-ter vmes zrnca popra. ponavadi se daje samo tri začimbe in poper in zalijem z oljem pola navadnega in druga polovica oljčnega, ker ne vem kako bo izpadlo. namreč delam prvič, jedla pa sem že in je zelo okusno. kozarc naj stoji v temi. lpvoda
PS: dva dni prej sem majhno količino skuhala - brez sončanja, samo scedila in popivnala tekočino itd, a grozainstrah - nastala je paštročada. dobro, da je en majhen kozarček. lpvoda še enkrat._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Prispevkov: 5228
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Mi je dozorel en kar velik jajčevec, nisem vedel kaj z njim, potem sem pa zagledal ta recept in poskusil za hec ...
Malenkost sem ga priredil. In sicer kis sem nekoliko razredčil, dodal še žličko sladkorja, pa kuhal sem le dobrih 5 minut, morda 10.
Nato sem kolobarje zložil na papirnato brisačko na rešetki in dal za morda eno uro v pečico, 50 stopinj z ventilatorjem ( ker ravno sušim hruške ).
Kolobarje sem nato razrezal na manjše koščke, zložil v kozarček in vmes zalival z oljem.
Del olja sem predhodno segrel v piskrčku in v njem na res na hitro prepražil 3 sesekljane stroke česna; le da je zacvrčalo in zadišalo.
To sem potem zlil v kozarček enkrat na sredini polnjenja.
Rezultat:
.
Malenkost sem ga priredil. In sicer kis sem nekoliko razredčil, dodal še žličko sladkorja, pa kuhal sem le dobrih 5 minut, morda 10.
Nato sem kolobarje zložil na papirnato brisačko na rešetki in dal za morda eno uro v pečico, 50 stopinj z ventilatorjem ( ker ravno sušim hruške ).
Kolobarje sem nato razrezal na manjše koščke, zložil v kozarček in vmes zalival z oljem.
Del olja sem predhodno segrel v piskrčku in v njem na res na hitro prepražil 3 sesekljane stroke česna; le da je zacvrčalo in zadišalo.
To sem potem zlil v kozarček enkrat na sredini polnjenja.
Rezultat:
.