Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kompost iz nastilja kunca in morskega prašička

crtj-admin
Site Admin

Kompost iz nastilja kunca in morskega prašička

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri hčerki so imeli kunca - hišnega ljubljenčka in morskega prašička. Ko sta v lepi starosti oba poginila, so se odločili, da novih ne bodo imeli, saj so otroci zrasli in niso bili več zainteresirani zanju.
Na kompostu se je nabralo zelo veliko žaganja z njunimi kakci. Ker je to žaganje, sem mislila, da se bo slabo kompostiralo, a je bilo pri razkopavanju vse migetajoče deževnikov.
Zanima me, kakšen kompost lahko pričakujem. Zdaj je že napol preperel, zanima pa me, kako se bo obnesel kot zastirka na gredah. Za kakšen kompostni kup nimam možnosti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Oboje je popolnoma varno za uporabo in odlično gnojilo. Morski prašički se v naravi hranijo tudi z insekti, v domači oskrbi pa so rastlinojedci. Zajci pa so seveda izključno rastlinojedci. Gnoj morskih prašičkov, pomešan z žaganjem, je možno dodati na vrt neposredno, brez kompostiranja, ker nevarnosti za ožig zaradi majhnosti iztrebkov ni. Pri kunčjem gnoju je nevarnost ožiga malo večja, vendar še vedno majhna. Obe vrsti gnoja sta bogati z dušikom in fosforjem. Če potrebuješ zastirko in je že napol kompostirano, lahko mirne duše uporabiš.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

češnca je napisal/a:
Oboje je popolnoma varno za uporabo in odlično gnojilo ... Če potrebuješ zastirko in je že napol kompostirano, lahko mirne duše uporabiš.
Krasno! Potem mi je res padla sekirica v med!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori