bobolino je napisal/a: |
ivčk, se je kak, razen Isis Baby, pokazal za še posebej sladkega? Mami zaenkrat ratuje brez plesni, in vceraj sem dobila paket rdečih sort, in jim danes jemljem seme. Vsekakor po pravem vonju paradižnika prednjači Palmira's Northern Italian. Vsekakor pa letos ni leto za izbiranje sort po okusu, premalo je bilo sonca. Zvečer poberem še moje dozorele iz loncev iz rastlinjaka, poberem semena iz nekaterih, in gre prva runda v kečap za sina. |
Bobolino, zaenkrat jih še nisem veliko probala. Hawaiian Orange Cherry je zelo fin in sladek, Katinka tudi, pa Sprite je odličen kot vedno. Ostale bom probala verjetno šel jutri.
Letos bodo okusi bolj neizraženi, dokler ne bo vsaj malo sonca. Paradižniki rabijo ravno sonce in suho obdobje, da razvijejo poln okus in predvsem sladkobo.
O kečapu bom jaz kar še nekaj časa sanjala...
Plamenka, krasen pridelek, vi se ga boste zagotovo najedli!
Tudi pri meni so začeli po malem zbolevati balkonski dwarfi, ki dežja niti od daleč niso videli, se le pozna, da je zdaj že nekajkrat zjutraj bila megla, ki ni ravno tipična za ta čas._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A