Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Le katera je to?

crtj-admin
Site Admin

Le katera je to?

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

Belo poznam, rumene pa ne. Le katera bi to bila ...

_________________Ko si prepričan koliko da veš, hitro spoznaš kako malo je to.

https://get.google.com/albumarchive/105542164406791269945?source=pwa
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Anemone ranunculoides - zlatičnata vetrnica. Pogosto rasteta skupaj, jo pa redkeje vidim ...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Meni cveti tudi na vrtu, prinesena pred mnogo leti s Kopitnika. Je pa res redka, v primerjavi s podlesno. No, trilistne pa v mojih koncih sploh nisem videla.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Na moji sprehajalni poti raste rumena samo v enem malem kotičku na dobrem m2. Tudi mene je presenetila, ker jih od prej nisem poznala. Vseh skupaj sem opazila kar nekaj sort, različne oblike listov, različne čvrstosti listov, različen čas cvetenja. Taka pestrost mi je neznansko všeč.

Premaknila sem jo k Divjim rastlinam.
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

Hvala za odgovore!_________________Ko si prepričan koliko da veš, hitro spoznaš kako malo je to.

https://get.google.com/albumarchive/105542164406791269945?source=pwa
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tole sem dobil, pa me zanima, kaj je kaj? Če kdo ve...

20200522-202836-2

Hvala za odgovor.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Prva je zelo verjetno ena Valeriana (V. officinalis = baldrijan), kaj več težko ker nisem ravno expert zanje, za drugo pa bi težko rekel.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Prvo se strinjam, da je ena od špajk. Drugo je verjetno Filipendula vulgaris - navadni oslad. Ampak imata precej različno ekologijo - prva je ponavadi na vlažnih travnikih ali na obrežjih voda, druga pa na suhih ali celo kamnitih travnikih ...
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Se strinjam. Poleg navadnega raste v naravi še brestovolistni oslad, ki pa je doma na bolj močvirnem terenu._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori