Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nigra

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Ma ja, saj potem v hrani res ne pride preveč lepo, samo sklepam, da ima nekaj antioksidantov, kot vsaka vijoličasta zelenjava ali sadje.

Je pa zanimivo, če ni vse rdeče in rumeno Smile
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Meni je pa super. Rumeni paradižnik in črna paprika. Zgleda zelo lepo, nenavadno.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Tudi jaz sem bil razočaran ko smo jo učeraj ponoči za polek čevapol rezal. Sem tudi sam mislil da bo cela črna. Je pa po mojem okusu zelo dobra. Moje se kr lepo držijo.

@Jasminka jaz sem svojo sadiko kupil v Merkurju za semena pa nevem._________________LP seba993
venus

To o vikanju pa ne razumem. Kaj ima spol skupnega z vikanjem? Kaj ti tikas samo moske ali samo zenske? Ponavadi je to odvisno od starosti. Ampak tukaj smo vsi na ti. Ko se pa srecamo v zivo, se ponavadi kar naprej tikamo. Ker na tem forumu so skoram vsi tako fajn, da se ti zdi, da se poznamo ze celo vecnost.
Sicer pa ni vse v vikanju. Cloveka spostujes z besedami, ki mu jih namenis in z dejanji in ne z besedico vi. Lp Darja
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Jaz razumem to kot to, da raje vse vika in se tako izogne napakam določanja spola Laughing
venus

Saj, ce beres prispevek dolocenega forumasa ponavadi lahko razberes kaksnega spola je.
pika

Ljudje smo različni, ne vidim nič napačnega, če se je pač vnaprej želel izogniti morebitnim nevšečnostim, pravzaprav se mi zdi nesmiselno sploh o tem pisat, glede na to ima to kot del podpisa v vsakem postu, ti si pač to opazila v temi o papriki.
seba993

Ja tisto je del podpisa in ga imam dodanga zaradi razloga ki je tudi napisan. Sem bil pa zaradi vikanja že parkrat okregan.
Zdj pa nazaj na temo ---->_________________LP seba993
seba993

Kako veliki naj bi zrasli plodovi na teh paprikah in kdaj naj bi seme že bilo kaljivo?_________________LP seba993
pika

Dolga je nekje običajnih 10+ cm kot vse te mesnate paprike tipa babura. Do tega da je seme zrelo traja zelooo dolgo, taka kot je na moji sliki zgoraj, je bila po dobrem mesecu zorenja se mi zdi, pa sploh ni spreminjala barve.
Torej pusti jo tako dolgo na rastlini, da bo spremenila barvo na rjavo ali rdečkasto, pa upaj, da ne bo prej zmrzali Smile
Odgovori