Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kobilar

crtj-admin
Site Admin

Kobilar

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Na tel imam aplikacijo, ki spozna ptice preko petja in vsaki dan jo za nekaj časa vklopim in vsaki dan mi javlja, da je prisoten kobilar. Pa me zanima, če je to možno, ker kot jaz vem je kobilar selivka, ki migrira septembra? Moram reči, da je kobilar prekrasna ptica in že, kar nekaj časa ga iščem in se oziram proti krošnjam dreves in nebu, ker ga želim dobiti v zoom objektiv, a ga nikoli ne najdem.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Uporabniški avatar
Seasmoon

Dajmar, hvala za linke. Njegovo petje se spomladi zelo dobro sliši. Zdaj pa tega zvoka ne slišim več. Morda to melodijo uporablja, ko se ženi.

Slika
Uporabniški avatar
Seasmoon

Kobilar je res prekrasna ptica. Danes sem ga prvič videla na naši figi. Baje, da obožuje fige. Najprej sem mislila, da imam privide. Nisem mogla verjeti. Sicer spomladi ga slišim, a še nikoli ga nisem videla. Kakšna lepa ptica, je zlato rumeno in črno obarvan. Pa rečem tastu, da sem videla kobilarja in on meni, a papafigo si videla????! Smile Nisem ga uspela uloviti v objektiv. Plašen je, takoj odleti.

Slika
Odgovori