Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
labia

Odgovor Napisal/-a labia »

"Npr. Malakhitovaya Shkatulka od Labie so imeli za debel oreh velike plodove in so se najlepši "obleteli" ... . "

Ja, za vraga, kako pa to? Sicer se ne rabiš jezit kaj dosti, ker ta rastlna je ena od bolj plodnih. Vsaj pri meni je rekorder po količini pridelka na rastlino.

Te višje temperature in končno konec stalnega deževja se kar poznajo. Rastline, ki so prejšnji teden odmetavale neoplojene cvetove so v teh nekaj dnevih sonca nastavile nove cvetove ( sicer na etaži višje) in čebelice pridno hodijo.
Se zna zadeva nekaj popravit, da ne bo ravno katastrofa.

Je pa seveda drug problem v tej hitri spremembi: bolezen se navdušeno razvija, tako da sem potrgal kar nekaj listov. Bom očitno moral špricati, pa če se še tako upiram.
Saj nekaj zelenih plodov je tudi ....do prave barve pa še daleč.

Tako je videti Amazon Chocolate:
Nazadnje urejal/a labia 14 Jun 2013 14:58; skupaj popravljeno 1 krat
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

labia je napisal/a:
"Npr. Malakhitovaya Shkatulka od Labie so imeli za debel oreh velike plodove in so se najlepši "obleteli" ... . "

Ja, za vraga, kako pa to? Sicer se ne rabiš jezit kaj dosti, ker ta rastlna je ena od bolj plodnih. Vsaj pri meni je rekorder po količini pridelka na rastlino.

He, he, Labia, preprosto kot pasulj Cool , samo škatlice so naredile (pre)debele plodove Laughing . Pa neki češnjevci so začeli delati plodove.

Sicer pa, sem pozabil omeniti, na teh bogih paradajzkih so tudi pršice Cool , pa se jih do predvčerajšnim ni dalo tretirati, oziroma jih še nisem. Verjetno dobijo danes eno porcijo Neem Tonika.

Škatuljka me je presenetila ravno zato, ker je tudi v nemogočih pogojih začela delati plodove.
Paradižniki, ki sem jih čuval v tunelu v loncih in sem jih sadil na gredo šele pred nekaj dnevi, pa so seveda neprimerno bolj zdravi.

LP_________________mfranc
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

Mfranc a si ti v penziji Embarassed_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Po vseh teh slikah mi jekar nerodno omenit, pa vseeno: Micro Tom se že barva v rdečo very happy
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Jaz pa bramorje preganjam med paradajzi! 3 mi je že položu! Še kaj drugega učinkuje kot "sladice" iz kmetiske zadruge?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

lera je napisal/a:
Mfranc a si ti v penziji Embarassed

He, he, Lera, seveda, kako pa naj bi drugače afne guncal s paradajzi! Very Happy .

LP_________________mfranc
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

lera, jaz mu me ne bi verjela. Wink _________________
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Pa Kimberly se tudi barva, to pa je razlika od lani!
turururu

Odgovor Napisal/-a turururu »

Pri meni pa je letos zelena v modi Sad
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Danes (no ja sedaj je to včeraj) sem končno uspel urediti skoraj do konca vse posajene paradižnike, jim dati oporo in zaščititi s protitočno mrežo. Naredil sem jim tudi kapljično namakanje, da bo lahko soseda, ko me ne bo, lepo in enostavno skrbela za zalivanje - enostavno z odprtjem ventila na cisterni. Žal ni bilo časa delati fotke, mogoče kdaj drugič....

Lepe in tople dneve želim.... (sej bodo) Wink
Odgovori