Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
če imaš več zelenih, ama baš čisto zelenih naredi chatni ala brbr. da dobro naredijo plodovi morajo imeti vsaj pikico roza barve. postaviš jih kamorkoli tudi v kuhinjski hlad. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Tisti debelinko s 650 grami, je na prerez takle:
Prekati so zelo majhni, v njih pa je kar precej semen in malo tekočine. Meso je čvrsto, sočno in krasnega okusa.
Sem vzela semena in jih že fermentiram za sejanje (in talanje, če bo kdo želel) za drugo leto.
Na isti rastlini je zrastel še en polkilski, ki naj še malo zori v kuhinji. Ko sem včeraj opazila kar nekaj črnih lis na steblu, sem ga izpulila in je romal v kontejner. Naj mu bo lahka (kontejnerska) zemljica. Preden je podlegel plesni, me je razveselil s prvim zrelim, zelo velikim plodom._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Prekati so zelo majhni, v njih pa je kar precej semen in malo tekočine. Meso je čvrsto, sočno in krasnega okusa.
Sem vzela semena in jih že fermentiram za sejanje (in talanje, če bo kdo želel) za drugo leto.
Na isti rastlini je zrastel še en polkilski, ki naj še malo zori v kuhinji. Ko sem včeraj opazila kar nekaj črnih lis na steblu, sem ga izpulila in je romal v kontejner. Naj mu bo lahka (kontejnerska) zemljica. Preden je podlegel plesni, me je razveselil s prvim zrelim, zelo velikim plodom._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Iz tistih dveh zelenih, skupaj zraslih plodov, ki sem ju objavila konec junija, sta zrasla tale dva, eden 470 g in drugi 320 g:
Ta je rasel ob istem kolu z zgornjim Big Beefom in je ravno tako počrnel ter romal v kontejner. Poskusila ga še nisem.
Zraven sta rastla še tale dva:
Sta tako kvadratne oblike, kot bi ju selekcionirali za pakiranje v škatle _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ta je rasel ob istem kolu z zgornjim Big Beefom in je ravno tako počrnel ter romal v kontejner. Poskusila ga še nisem.
Zraven sta rastla še tale dva:
Sta tako kvadratne oblike, kot bi ju selekcionirali za pakiranje v škatle _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Lpmami, če je plod zrel, je zrelo tudi seme. V bistvu najprej dozori seme, potem šele začne zoreti 'meso'. Tako lahko dobimo kaljiva semena še iz skoraj zelenega plodu, ki je komaj začel barvati plod.
Na tvoji sliki je zelen le gel okoli semen, barva gela je odvisna od sorte in nima veze z zrelostjo semen.
Vse, kar imaš na krožničku, stresi v mali lonček in brž na fermentacijo, da gel okoli semen razpade. Letos je zaradi vseh možnih bolezni fermetiranje semen nujno, da preprečimo prenos bolezni s semeni._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Na tvoji sliki je zelen le gel okoli semen, barva gela je odvisna od sorte in nima veze z zrelostjo semen.
Vse, kar imaš na krožničku, stresi v mali lonček in brž na fermentacijo, da gel okoli semen razpade. Letos je zaradi vseh možnih bolezni fermetiranje semen nujno, da preprečimo prenos bolezni s semeni._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Trocki je napisal/a: |
Kam je najbolje postaviti še zelen plod paradižnika da dozori? Hvala, LP |
V plastično gajbico položi časopis, vanjo zloži paradižnike, ne vem sicer zakaj, a menda je dobro s tisto muho navzdol, vmes položi nekaj zrelih jabolk ali banan in zopet pokrij s časopisom. Gajbico daj na suho mesto, ne premrzlo in ne na sonce. Preverjeno hitreje zorijo kot samo na pultu.Nazadnje urejal/a pika 02 Avg 2014 11:07; skupaj popravljeno 1 krat