Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Cimo čimprej pokosi, koristi itak nič več, samo nevarnost predstavlja, da bo plesen potegnilo še na gomolje.

Z izkopom pa lahko še počakaš par dni, odvisno od vremena.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ko je pri meni en grm kifeljčarja dobil plesen, tudi gomolji niso bili zdravi, o čemer sem pisala (in slikala) tu na forumu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
rutarjan

Odgovor Napisal/-a rutarjan »

Izkopal sem en grmiček,gomolji so še zdravi,niso ravno rekordne velikosti,pečeni z zelišči pa so bili naravnost božanski.
Cime sem pokosil,zdaj pa upam,da bo pridobil še na velikosti.
Za nasvet-hvala Very Happy

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Uauu, to je "kifeljčar moje mladosti" palec gor . Imaš morda lastno seme, ker je tisti, ki ga lahko kupimo pod imenom "kifeljčar", čisto drugačnih dimenzij. Pa dober tek!
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Muha če bo še kaj ostalo viška kiflčarja ki ga imam namen v začetku tedna izkopat ga dobiš na jesenskem srečanju,jaz ga nebom več sadila za miši drugi krompir kar pustijo tega pa imajo zeeelo rade.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

vodenka, hvala za prijazno ponudbo, Sama ga ne bom sadila, imam premalo prostora na vrtu, mogoče bi ga bil vesel kdo drug? Parkrat sem že zasledila, da iščejo tisti pravi drobni kifeljčar.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kakšen kilogram ali dva z veseljem vzamem jaz, bom sadila, sploh, če je stara, domača sorta. Če bo obrdoil, ga dobiš za eno ksoilo, muha. Wink Samo spomni me, če pozabim, prosim.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Tudi jaz bi vzela kilogram, dva. Ta, ki sem ga imela letos, je res pretiranih dimenzij._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Ivčk je napisal/a:
Brbr, ni za kaj!
Predlagam pa, da takoj, ko se semena posušijo, vržeta par semenkic v lonček z zemljo in preverita kaljivost. ... Moram pa opozoriti, da krompirjeva semena kalijo nekoliko dlje od paradižnikovih, pa bolj pri površini zemlje se jih mora sejati.

Danes sem dala na vlažno zemljo 5 semen krompirja in le malo pokrila. Namestila sem jih pa s pinceto, s prsti ni šlo. Bom zdaj preverila, če so kaliva.
Levo sem posadila 10 semen nekega zelo rodnega paradižnika s hčerkinega vrta, da vidim, če lahko kaj pričakujem od njih.
Roza pšenična semena so pa ostanek neuspešnega sejanja božičnega žita Embarassed

Semenčka so ob rumeni črti.
Brbr, si ti preverila kalivost tvojih?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ali si to posejala že "za res", ali samo za probo? Se mi zdi še malo zgodaj, a ne?_________________naredimo svet lepši
Odgovori