Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Teton de Venus

crtj-admin
Site Admin

Teton de Venus

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

MARIJAV je napisal/a:
Teton de venus je dober meter visoka rastlina, ki je pri meni zgledala tako čudno grdo uvelo, vijolično, zviti listi, da sem jo kot zbolelo že skoraj treščila iz grede, ker je bila nasajena čisto na začetku in mi je izgled grede dobesedno kazila. Ivčk je zaslužna, da je sadika ostala, ker mi je povedala, da pač tako izgleda in to ni bolezen. Presenetila pa me je zdaj s plodovi, ki so lepi, izjemno sladki, temno rdeči, res prva klasa, pa tudi število je glede na velikost rastline bilo kar OK, bom še celo rastlino poslikala, vendar se je kar ustrašiš, ko jo zagledaš Wink , plodovi so pa taki:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Tisti del, z vizualno neugledno rastlino, mi je padel v oči in ker ga imam na spisku, sem rekel da si velja zapomnit.
Seveda sem ga porinil ravno na mesto, ki je najbolj na očeh. Smile In se sprašujem zadnji mesec, kaj je s tema sadikama, da sta čisto "povoženi". Ju zalivam, na videz ubogi stebli zvijem proti tlom in prekrijem z zemljo,.. dodatne korenine so sicer pomagale, ampak listi so še vedno tako uveli. Nakar danes spet vidim temo. Hvala. Smile
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Tega imam na spisku za prihodnje leto. Bom lahko jeseni prosila za par semen? Embarassed
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ne vem če nisem jaz sadike lani vrgla stran zaradi tega. lp Darja_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To sorto gojim samo še v rastlinjaku, zdi se mi, da vsem sortam, ki imajo bolj občutljive, povešave liste, rastlinjak bolj ustreza.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

To je eden meni najokusnejših paradižnikov. Letos mi kar dobro nastavlja plodove, tako da upam, da jih bo malo več kot lani.

Irena
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Skoraj me je na rit vrglo, ko sem ga poskusila. Enako kot večina, sem mislila, da je z rastlino kaj narobe... Cool

plodovi so čvrsti, s simpatičnim repkom, okus pa nudi vse, kar pričakujem od paradižnika! Presenetljivo ni kašast, kot se dogaja pri volovskih srcih._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

bobolino, prihrani mi prosim nekaj semen, z mojo sadiko letos ni bilo nič, niti zacvetela ni.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Spomni me, prosim._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori