Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Včeraj ob čiščenju na vrtu sem porezala nekaj paradižnikovih vrhov s cvetovi in jih dala v vodo, bom videla če bo kaj z njih. Tisti, ki sem jih porezala z balkonskih, so mi že drug dan počrneli, ti so od včeraj še lepi.

Vem da bi naj bili za to dobri zalistniki, a vrhovi gredo tako ali tako počasi stran, pa edini so bili še lepi.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seveda hitreje, pika, saj zrela jabolka in banane sproščajo plin etilen (eten), ki je rastlinski hormon in pospešuje zorenje plodov. In ker je plin, prehaja po zraku tudi do drugih plodov, ne deluje le v tistem, kjer nastaja.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Vedela sem, da je nek plin, pa raje nisem napisala, ker nisem bila prepričana, kateri. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Končno malo večja bera tudi pri meni:

Vidim, da sem dala premajhne napise:

Gajbica: levo zgoraj Delicious, spodaj Big Beef F2 (iz semena od F1), v sredini San Marzano Redorta, desno: Powers Heirloom - rumen
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Muha, krasna bera! Prav lepo za videti.
Powers Heirloom (ime sem popravila) spada drugače med bele, preveri meso, če je kremaste barve Wink_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ivčk, hvala za popravek. Bom poslikala tudi v prerezu, ko bodo na vrsti za solato.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

muha lepo je videt gajbico polno dozorelih paradižnikov.Vsaj nekaterim uspeva poklon
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Lepi so tvoji paradižniki, čeprav bi po embalaži Embarassed človek posumil na en drug izvor. (mal heca ne škodi)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Tudi jaz še imam to škatlo! Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Tole mi kar prav pride:

https://m.youtube.com/watch?v=aA4PuEKaQpY_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori