Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Uf, bodika, sem gledala po TV. Letos nam pa narava res ne prizanaša. Ubogi ljudje, ki jim tako uniči imetje. Potem pa mi nekaj jamramo zaradi paradižnikov Embarassed , lahko si samo želimo, da nas narava ne udari huje._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Darso
Prispevkov: 827
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Darso »

Marija, krasne imaš moji so zelo bogi.....
lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
pep
Prispevkov: 1303
Pridružen: To Sep 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pep »

Letošnje leto mi je prineslo še eno izkušnjo, dobra stran naše izmenjave semen je veliko različnih vrst, ki pa niso vse odporne in prilagojene naši klimi. Na našem EKO vrtu se to zelo vidi, nekateri paradižniki so popolnoma črni,drugi nedotaknjeni.Moja ugotovitev, v bodoče gojim samo tiste odporne.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17324
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pravkar sem dodala fotografije k naslednjim nedavno odprtim temam - kogar zanima, kako izgledajo:

- Big Beef F1
- Copper River
- Powers HEirloom
- Terhune
aladin
Prispevkov: 950
Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a aladin »

Meni so se pa v zadnjih dneh začeli paradižniki obnavljati, sem jih hotel že ven pometat, zdaj pa poganjajo nove vrhove, na obolelih listih so novi poganjki, tudi nekaj novih cvetov je. Bomo videli kaj bo.
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8368
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Začel mi je zoreti prvi Coeur d'Albenga, samo ne vem, če bo rdeč ali rjav. Drugi na rastlini so videti še v redu, nič rjavi, ampak so tudi čisto zeleni.



Bom videla, če bom letos prišla do takega ploda, kot je v mojem avatarju, slikanem predlani. To bi bila za letošnjo sezono terna._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
rukola
Prispevkov: 367
Pridružen: Po Jun 24, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a rukola »

pep je napisal/a:
L... nekateri paradižniki so popolnoma črni,drugi nedotaknjeni.Moja ugotovitev, v bodoče gojim samo tiste odporne.

pep, dej povej kateri so kateri
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Iz teh zunanjih paradižnikov sem pobrala vse zrele plodove (20 kg je šlo v gosto parad. mezgo) in jih totalno obrala, na nekaterih ni ostal niti en list, poškropila sem s Quadrisom v upanju, da še kar zajeten preostanek plodov utegne dozoreti.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Irena
Prispevkov: 1056
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Irena »

Moja panorama ni bog ve kaj, sem pa vseeno zadovoljna. Marija VAU.

No, moji paradižniki so eni brez listja, eni ga imajo malo. Glede odpornosti sort, pa me je presenetil ruski 3m, ki lepo dela in celo cvete še naprej. Ni tako poln, kot giant tomato tree, je pa OK proti tegobam. Odporen je neverjetno tudi Slovenian black (seme dala Bobolino). Nasplošno sem se odločila, da odporne sorte sodijo na vrt. Opažam tudi, da tisti paradižniki, ki niso v gužvi, so dosti bolj zdravi.
Plodovi so mi vsi lepo ostali, kar nekaj jih že jemo, nekaj pa še bo. Niso bili špricani s sistematiki in vmes jih je dobila tudi toča, kar se vidi na plodovih. Domnevam, če te toče ne bi bilo, bi bilo stanje veliko boljše.







Irena
JANEZ L
Prispevkov: 180
Pridružen: Sr Apr 16, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Danes zopet kuhal mezgo, ker smo se ga v solati že prenajedli. Sedaj je vsega v izobilju, tako da paradižnik konzerviram v raznih oblikah za prihajajoče obdobje.



Najbrž sta ključ Munci, ki konstantno ohranjata temperaturo korenin. Laughing Laughing Laughing Confused

_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L



...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Odgovori