Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bougainvillea glabra - bugenvilovka

crtj-admin
Site Admin

Bougainvillea glabra - bugenvilovka

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije
Nazadnje urejal/a muha 27 Dec 2018 20:32; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mfranc, kaj pa bugenvilije, kaj zardevajo, ker se pogovarjamo samo o hibiskusih Crying or Very sad Laughing

Tvoja pri meni lepo napreduje. Lonček sem postavila na posodo kitajskega hibiskusa in seveda si je zaželela postreči iz sosedovega krožnika. Komaj sem ju še ločila.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ja, zarde(če)va samo rdeča, pa še ta se trenutno pripravlja.

Plan, samo ena dipladenija ... Cool .

Ostale, rumena, viola so šle od hiše - redukcija loncev Rolling Eyes .

LP_________________mfranc
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

No, rumena je pri meni. Very Happy Pa še ni nič cvetkov nastavila.
Rdeča (mladika) pa že sramežljivo zardeva. Imam malo slabo vest, ker je še nisem presadila. Jeseni!
Dipladenijo sem pa uspešno ugonobila (tisto, s katero se je njen lastnik dolgo matral). Sad Ne vem zakaj, ampak glavna veja se je odlomila. Potem je bila v vodi in naredila lepe korenine, ampak ko je bila pa posajena v zemljo se ni prijela.
mfranc

Res je, samo še rdeča bugica in dipladenija so ostale doma zaradi prostorske stiske. Pa še te dve sta trenutno v komi. Večno deževje ju je prignalo na rob Rolling Eyes .

Ob napovedanem dežju jih bom postavil pod streho, na žalost brez sonca. Samo izsušil bi jih rad, če bo še kaj pomagalo.

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Aha, v tem je "fora" - v mokroti.
Rumeno imam zunaj (v loncu), rdečo pa na balkonu. Confused
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Za mfranca:

Dobro se drži, kajne Very Happy .
mfranc

Bolje kot moj, Muha Wink .

Si me spomnila, da ga moram dati na posebno nego.

mfranc

Lansko deževno poletje mi je dokončno umorilo še edino bugico pri hiši; ta rdečo.

Zanimivo, konec zime se je na terasi razcvetela od vrha do tal. Malo podobna je bila kot takrat, ko sem naredi zgornji, prvi posnetek.

Ko sem se pred cca dvema mesecema spravil k presajanju, se je pokazala kruta resnica, roža se je razcvetela, da bi naredila potomstvo, preden propade. Žalostno resnico sem opazil takoj, ko sem jo izlončil, koreninski sistem je bil totalno uničen. Ko sem očistil vso gnilobo in trohnobo, mi je v rokah ostal štrcelj, koreninski vrat, brez vidnih, zdravih lasnih koreninic.

Hja, vseeno sem ta (pre)ostanek posadil v manjši lonec in postavil v skrajni kot terase - brez večjega upanja.

In se je zgodil čudež Razz , po mesecih nadaljnjega propadanja (sušili so se še preostali mali brsti in steblo, kolikor ga je še ostalo) so se spodaj pokazali novi poganjki, ki sedaj lepo, ampak počasi napredujejo.

Kdo bi si mislil Jupi Wink

Nazadnje urejal/a mfranc 15 Jun 2015 17:26; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori