Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2014

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Nekaj bo na tem, da se cvetno steblo ne prebije in ostane spodaj, na njem se potem, pač namesto cvetov, razvijejo zarodni čebulčki.
To ni pri lukih, ki pri nas rastejo prosto v naravi, nič posebnega. Mislim, da se ne razvijejo cvetovi, ampak le zarodne čebulice ali oboje, pa so, mislim, da večinoma, cvetove sterilni. Pri nekaterih česnih je enako, ta, irenca, pa, izgleda, ne naredi visoekega stebla s socvetjem, ampak nizkega in ostane ob osnovni čebulici. Bo res zanimivo zasledovati prihodnje leto, kaj se bo dogajalo.
No, saj na tak način so nastajale sorte (in še nastajajo).
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri nas imamo dvojčke - take in take ...

... in trojčke - samo take:

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Irenca; pred Anko sem vedno sadila ptujski jesenski česen, pa nikdra ni naredil osrednjega stebla, kaj šele čebulčkov. Tako mislim, da ni Ptujski.

Ali ga je mogoče napadla muha? Pri meni so se nekatere Anke potem tako obnašale - liste so poganjale ob strani in se niso povsem izvili iz stebla...

Lpmami, kaj pa je to zaen česen, ki raste kot šalotka?_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

brbr je napisal/a:
Lpmami, kaj pa je to zaen česen, ki raste kot šalotka?

Kaj pa vem Embarassed Nekaj iz moje košarice...
Sicer sta bila samo tadva primerka taka._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Jeseni sem sadila česen od Marijav.Semenske glavice so lepo dozorele.Zase jih imam veliko preveč.Ako jih katera želi,jih rade volje pošljem.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Kaj, a so primerne samo za ženske? Wink
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

V Podgrad bom tudi ja prinesla kar dosti česnovih semen, jih imam mnogo preveč kot jih rabim. Sem eno celo gredo pustila semenske glavice gor, pa je tega ohoho. Tako, Bicikel, ni panike, ga bo tudi za moške udeležence dovolj Wink Wink Wink_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Aha, potem sem pa pomirjen. Sem se že bal, da bomo povsem odrinjeni na rob Rolling Eyes
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bicikel je napisal/a:
Aha, potem sem pa pomirjen. Sem se že bal, da bomo povsem odrinjeni na rob Rolling Eyes

Kot vedno, a ne? Rolling Eyes
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

No,no Bicikel,saj ni tako hudo.Le pošlji naslov ga dobiš.
Odgovori