Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

pajo je napisal/a:
Kako najlažje posušiti čili, da bo v redu? Kak nasvet?

Električni aparat za sušenje sadja in zelenjave. Stanejo med 30 - 60€ (odvisno od modela ter kje se kupuje), vsi pa delujejo hitro in zelo učinkovito.

LP
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Spiridon je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Kako najlažje posušiti čili, da bo v redu? Kak nasvet?

Električni aparat za sušenje sadja in zelenjave. Stanejo med 30 - 60€ (odvisno od modela ter kje se kupuje), vsi pa delujejo hitro in zelo učinkovito.

LP

Hvala tega je sedaj, da glava boli._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Ivčk je napisal/a:
No, ko sem že Jalapeno omenila, moj Purple Jalapeno je dozorel v temno bordo rdečo-rjavo barvo, ker se spomnem, da si enkrat spraševal, kaki so vijolični plodovi, ko enkrat popolnoma dozorijo. Razlika med zrelim in nezrelim plodom je takoj vidna Wink

Še slikovni dokaz Very Happy

Je pa noro poln krasnih plodov! Lepa rastlina..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

moji čiliji, sicer imam devet sadik, razen črnega so si vsi podobni, verjetno se bo sorta dala določit, ko se obarvajo, sicer cvetijo, plodov je na vsaki sadiki lepo pet šest. Moram poiskati listek z imeni.

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ivčk je napisal/a:
No, ko sem že Jalapeno omenila, moj Purple Jalapeno je dozorel v temno bordo rdečo-rjavo barvo, ker se spomnem, da si enkrat spraševal, kaki so vijolični plodovi, ko enkrat popolnoma dozorijo. Razlika med zrelim in nezrelim plodom je takoj vidna Wink

http://shrani.si/f/3W/Hr/3kJiHaWi/img1290.jpg

Uh, še vedno imam dileme okrog Pimenta da Neyde; večinoma trdijo, da ne pordeči. Sam ti kar verjamem, ampak vragec me pusti čakati še pa še Cool .
Je že cel mesec, odkar sem nabral prve plodove, pa noče in noče pordečiti. Lahko bi vsaj od sramu Laughing .

Te dni jih zopet malo testiram.

LP_________________mfranc
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Priprava na Čili Roštiljado Wink .

zgoraj: 2 x Hungarian Hot Wax, občasno, za spremembo

zgoraj, levo, desno; Jalapeno TAM, glavna "sestavina"

sredina krožnika: 4 x Queen Laurie, veliko pričakovanje, svež ima značilen sadni okus Aji čilijev

pod njimi: 4 x Rocoto, mašilo na sliki Wink

Spodnja vrsta, testiranje, z leve:

2 x Habanero Green, zelo okusen, sladkosadni - bo še na testiranju
1 x Habanero Black
1 x Habanero Chocolate Long
4 x Pimenta da Neyde, izbral najbolj rdeče, ki pa so tudi najmanjši Question Rolling Eyes

LP_________________mfranc
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

mFranc, ko že omenjaš sadnost Aji sort, katere tovrstne sorte so na spodnji meji pekočin? Saj veš, za nas začetnike Rolling Eyes
Bi kdaj preizkusil kakšnega. Mogoče ima Pajo kaj v svoji zbirki Wink

Aja, seveda, lep krožnik ni kaj. Moram tudi sam narediti kakšno fotko tistih na vrtu, ki so se že začeli barvati.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc, tale krožnik je čisto prelep, da bi ga kar tako mravljam nastavljal Wink Laughing Laughing . Uživaj!
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To bo pa zelo vroča roštiljada! Wink Zgodaj so ti dozoreli Habaneri in Rocoto.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Moruga začela dobivati barvo. Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori