Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
Današnja bera. Večino volovsko srce, nekaj aurore, matiasa, kakao, zeleni zebrino... Večino podaril tašči, ker ga imamo doma dosti. V ospredju še 4je čiliji jalapeno, samo tu sem pa popolni začetnik, zatorej sem vsakega zrelega vesel.
Tale je bil danes največji izplen.
Zanimiv se mi zdi tale Aurora, izpred treh dni.
_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Tale je bil danes največji izplen.
Zanimiv se mi zdi tale Aurora, izpred treh dni.
_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Moj trenutno največji, se mi pa obeta izredno debel dolenjski domači-
_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
Uh, končno lepe slike! Kako lepo je videti, da vsaj pri nekaterih lepo trgate pridelke. Tudi jaz jih bom danes pred dežjem nekaj nabrala, samo ne vem, če bo za eno polno skledo _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
-
- Prispevkov: 61
- Pridružen: Po Jul 15, 2013 2:00 am
labia je napisal/a: |
Sem si ravno pričel pripravljati paradižnik v solati in prerezal bolj slabo obarvanega in se presenetil. Namreč bikolorja sploh nisem sadil in tudi nobenega oranžnega. Verjetno gre za kakšno zamešano seme , imena pa ne vem. Ima kdo kaj takega? Torej cca 300 gramov ( velik, kot stisnjena pest) , precej pravilne oblike, zgornji del precej rdečkast spodnji morda mareličen. Kar je ravno obratno od pričakovanja, da je zgornji del pri peclju svetlejši! V notranjosti je dveh barv: marelične (oranžne) in del, ki je rdečkast. Meso je zelo kompaktno, praktično brez prekatov in z zelo malo semena. Gel okoli semen je rumenkast. Zadeva je celo zelo okusna in sočna. Videti pa je tako: |
Labia, lahko da je to Orrange Russian 117. Je že 3 leta moj favorit, saj je zelo sočen in okusen, pa še zelo lep.
Mi je pa kar malo nerodno, saj okusa in izgleda paradižnikov ne znam opisati tako poetično, kot to storijo ivčk in še premnogi drugi čani _________________Lep pozdrav, nejevernež ;)