Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

HOKAIDO UCHIKI KURI - Cucurbita maxima

Odgovori
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Copatka, bolne liste je vedno dobro odstraniti, že zato, ker nikoli ne moreš perfektno pošpricat in se spore z bolnih listov potem zlahka širijo naprej. Zato pa je dobro šlkropljenja ponavljati..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Metuljc, le pridi! A je kakšen dober mlin v Braslovčah? Aha, sem ga že našla na netu Wink . Očitno je dober, če hodiš tako daleč po moko Rolling Eyes . Jaz hodim v mlin na Rečici.

Ivčk, hvala, storjeno Smile . Nočna neurja bodo pa itak spet vse sprala dol Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Lepe, lepe. Koliko pa tehtajo? Meni letos delajo bolje kot lani, a prav velike niso._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Takole sušim prve tri letošnje hokaidke. V lončkih jih je vzgojila hčerka, mamica dvojčkov, iz kupljenih buč. Na njenem vrtu na Gorenjskem je zelo malo prostora, malo sonca in težka zemlja. Tako so rasle na maminem vrtu v Kranju, v moji oskrbi.
Prav hudo rodne niso, zaenkrat sem videla na vsaki rastlini po tri. Vsake posebej bodo gotovo veseli na krožniku Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

jutro, tudi pri meni hudo rodne niso. izredno dobre so rezane na fetine malo posoljene in popečene na žaru. semenke, če te motijo daš stran. skorja je tudi dobra. kot bi jedel kostanj. enako kot melancani in cukete, a teh se ne soli (pečene šele). lpvoda.

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Porabila sem eno hokaidko in dobila tele peške.
Je za setev dovolj, če jih približno očistim, razprostrem in posušim ali moram narediti še kaj drugega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dovolj. Ampak, a boš celo polje najela za vsa ta semena? Del jih lahko posoliš in spečeš v pečici. Ob pogledu na sneg jih bo prijetno luščiti in grizljati sredico.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Sem jih mislila talat, če bo spomladi interes, ampak tvoj predlog je okusnejši Laughing_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Do kdaj pa vam držijo hokaido buče? Meni so začele gniti Crying or Very sad . Kar neke temne pike so se naredile na njih, od tam gre gniloba v notranjost. Danes bom porabila dve najbolj prizadeti - juhica na zalogo Wink .

Imela sem jih med okni, kjer sem kontrolirala temperaturo - bila je okrog 10 stopinj. Ko se je začelo ohlajati, sem jih dala pa notri. Ampak gniti so začele že med okni ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori