Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jež - Erinaceus

Odgovori
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Dopoldan sem na radiu KP poslušala oddajo o ježkih.
Mislim da je govorila kar "naša " Irena .

Poučno,zanimivo in sploh nisem vedela da so ježi zaščiteni in tako zelo ogroženi Sad_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Slikce žal ne morem prilepit, povem pa, da očitno že kar zelo dolgo prehranjujemo enega konkretnega ježa. Naši mački briketov nimajo preveč radi, zato čez dan ostajajo v sklečki nepojedeni, jaz trma, jim pa vedno nasipam nove šele drugo jutro, ko skledice vedno najdem prazne. In sem vedno rekla, no vidite, saj pojedo, če so lačni ponoči.
Ampak. Shocked
Se pozno zvečer pripelje snaha iz službe, žarometi ob skledici pa osvetlijo lačnega bodičastega paparla. Se je tako ustrašil, da se je zapletel v skladovnico drv, da sta ga s sinom morala reševati. Namesto, da bi bil hvaležen, je nanju pihal kot maček. Confused
Eno noč kasneje je šel mož pogledat na balkon kaj je prižgalo luč, pa ga je videl, kako s polnim trebuhom odhaja nazaj v gozd. Očitno je spregledal da ima v mojem vrtu pod pušpani in cipreso možnost bivanja, pa se za to varianto ni odločil. Pride raje na obisk, se napapa in gre..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Ježi so dobrodošli obiskovalci iz Prirode. Kljub temu, da jih pritegnejo ostanki hrane, zraven pospravijo še obilje, nam "škodljivih" živalic. O ogroženosti bi se dalo razpravljati, ker jih ogroža predvsem vsesplošni človeški faktor, kljub temu se v mojem okolju njihova številčnost ne zmanjšuje. Če bi vedeli, kaj vse je v naši domovini zaščiteno, se ne bi tako hvalili, kaj in kako zatirate... Ja licimerstvo... to pa mene razjezi... Twisted Evil_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pozdravljeni, v opozorilo ko sedaj na pomlad čistite in obrezujete na vrtovih, če slučajno vidite kakšen kupček nekako strjenega listja je pod njim zagotovo jež. hotela sem obrezati suho travo perjanko, a pod njo kupček takega listja. odgrnila sem toliko da sem videla bodice. nazaj položila listje in še od drugod dodala nekaj suhe trave. ko bo ta "prava" pomlad bom že počistila in obrzala. nerodno je, da je zraven vrtnica katero bi bilo potrebno okopat a kaj zato če jo letos pravočasno ne bom. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

pri meni spi kar pod slamo v rastlinjaku.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Blagor vam. Moj Srečko pa je šel lani poleti pod avto Sad . Jeseni sem čakala, da bo prišel kakšen nov, a žal zaman._________________naredimo svet lepši
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Brbr bo sedaj na pomlad ne obupat. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala, Voda. Upam, da te je slišal in bo prišel - in to tak, ki ne bo vandral naokoli in se bo v velikem loku izogibal cest Wink_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kako lep parček! Upam, da bosta previdna ob morebitnem prečkanju ceste Crying or Very sad .

Sta redna obiskovalca ali le občasna turista?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

O, to je pa že kar hotel "Pri ježu" palec gor . Samo še napis manjka Laughing .
Odgovori