Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Favoriti iz leta 2013 v letu 2014
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Favoriti iz leta 2013 v letu 2014
(Prenos iz arhiva)
Favoriti iz leta 2013 v letu 2014
http://forum.gartlc.si/gartlc-about1591.html&highlight=favoriti
Boste kaj spreminjali top lestvico?
Še mene, ob majhnem številu sort, je letos kak favorit od lani krepko razočaral, upam pa, da letošnja abnormalna sezona ne bo referenca za naprej ...
Vendar, tudi lanska abnormalna ne bi smela biti preveč resno referenčna.
LP_________________mfranc
http://forum.gartlc.si/gartlc-about1591.html&highlight=favoriti
Boste kaj spreminjali top lestvico?
Še mene, ob majhnem številu sort, je letos kak favorit od lani krepko razočaral, upam pa, da letošnja abnormalna sezona ne bo referenca za naprej ...
Vendar, tudi lanska abnormalna ne bi smela biti preveč resno referenčna.
LP_________________mfranc
Kar nekaj sort, mojih favoritov od lanim tudi v tem vremenu ni razočaralo, ponovno pa sem odkrila, da tudi rdeči paradižniki niso za odmet. Ni zmeraj dobro biti le 'moderen'.
Skratka, absolutni jagodni izbor je, ne nujno po vrsti
Teton de Venus
Gold Heart od MarijeV
Primorski Pacug
White Currant
Isis Baby F3
Blush
Champagne Cherry
Guernsey Pink Island Blush
Pienollo del Vesuvio - fajn za sušiti
Marizol Gold Cherry
Jaune Flamme
Barbaniaka
Csikos Bötermö
Gold Nugget zaradi hitrosti
Kimberley enako
Palmira Northern Italian
Furry Yellow Hog
Cherokee Lime
Black Cherry
Chang Li
Earl's Faux
Med rumeno oranžnimi bicolorji sta bila z največ okusa Copia in Mary Robinsons Bicolor, med temnimi pa je izstopal Chocolate Stripes, ne bi pa se mogla odločiti med ostalimi tremi, Ananas Noir/Captain Lucky/Everett's Rusty Oxheart.
imela sem posajenih kar nekaj roza sort, so omagale med prvimi, mislim pa, da me je presenetil Kosovo, nisem ziher, moram jutri pogledati, katero roza volovsko srce je še živo.
Med belimi so se izkazali le češnjevci, zgoraj navedeni, med rumenimi izstopa Furry Yellow Hog, pri oranžnih itak Gold Heart, medtem ko sta Kbx in Kellog's Breakfast enakovredna. Testni Sweet Ozark Orange ni naredil nobenega plodu.
Zeleni mi razen Shkatulke in Cherokee Lime še niso dozoreli, Cherokee Green pa sem imela nepravega, zato, Plamenka, so semena 'na tebi'.
Črni pa, hja, tudi tu sem imela nekaj napačnih semen, izstopata Amazon Chocolate in Indian Stripe, pa Paul Robeson, Spudakeeja se zdaj ne spomnim, ostalih tudi ne, moram še čakati na dozorelost naslednje etaže.
črni dwarfi so sicer, in še, lepo dozoreli, sem jih imela v loncih drug ob drugem, a letos pri neni, kar se okusa tiče, ni leto zanje. Naslednjo sezono poskusim znova.
curranti tudi lepo dozorevajo, a se nam kar ne da sproti obirati plodičkov, so pa hudo hudo sladki, kot sladkorčki.
za naslednjo sezono mi je želja posejati več sort za sušenje in predelavo, in biti še vedno v lovu za po par izbrancev po barvah.
Hvaležna sem za vsak dan, ko so rastline še pri sebi, in za vsak dozorel plod, ki roma ali v usta ali v shranek. Nisem pričakovala, da bo sploh kaj od njih, niti tako polnih okusov pri nekaterih...._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Skratka, absolutni jagodni izbor je, ne nujno po vrsti
Teton de Venus
Gold Heart od MarijeV
Primorski Pacug
White Currant
Isis Baby F3
Blush
Champagne Cherry
Guernsey Pink Island Blush
Pienollo del Vesuvio - fajn za sušiti
Marizol Gold Cherry
Jaune Flamme
Barbaniaka
Csikos Bötermö
Gold Nugget zaradi hitrosti
Kimberley enako
Palmira Northern Italian
Furry Yellow Hog
Cherokee Lime
Black Cherry
Chang Li
Earl's Faux
Med rumeno oranžnimi bicolorji sta bila z največ okusa Copia in Mary Robinsons Bicolor, med temnimi pa je izstopal Chocolate Stripes, ne bi pa se mogla odločiti med ostalimi tremi, Ananas Noir/Captain Lucky/Everett's Rusty Oxheart.
imela sem posajenih kar nekaj roza sort, so omagale med prvimi, mislim pa, da me je presenetil Kosovo, nisem ziher, moram jutri pogledati, katero roza volovsko srce je še živo.
Med belimi so se izkazali le češnjevci, zgoraj navedeni, med rumenimi izstopa Furry Yellow Hog, pri oranžnih itak Gold Heart, medtem ko sta Kbx in Kellog's Breakfast enakovredna. Testni Sweet Ozark Orange ni naredil nobenega plodu.
Zeleni mi razen Shkatulke in Cherokee Lime še niso dozoreli, Cherokee Green pa sem imela nepravega, zato, Plamenka, so semena 'na tebi'.
Črni pa, hja, tudi tu sem imela nekaj napačnih semen, izstopata Amazon Chocolate in Indian Stripe, pa Paul Robeson, Spudakeeja se zdaj ne spomnim, ostalih tudi ne, moram še čakati na dozorelost naslednje etaže.
črni dwarfi so sicer, in še, lepo dozoreli, sem jih imela v loncih drug ob drugem, a letos pri neni, kar se okusa tiče, ni leto zanje. Naslednjo sezono poskusim znova.
curranti tudi lepo dozorevajo, a se nam kar ne da sproti obirati plodičkov, so pa hudo hudo sladki, kot sladkorčki.
za naslednjo sezono mi je želja posejati več sort za sušenje in predelavo, in biti še vedno v lovu za po par izbrancev po barvah.
Hvaležna sem za vsak dan, ko so rastline še pri sebi, in za vsak dozorel plod, ki roma ali v usta ali v shranek. Nisem pričakovala, da bo sploh kaj od njih, niti tako polnih okusov pri nekaterih...._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nisem napisala vseh 'dobrih' sort, imam na lončkih za fermentacijo kljukice narejene. Kar nekaj je velikih rdečih.
dopisujem
Momotaro
King Spud
dwarf Tasmanian Chocolate
Sweet Inca
Gray's Sweet Cherry
Vorlon
stari Istrski
in spet ugotavljam, kar vsako leto znova, ko bi le lahko okus češnjevcev prenesli v tavelike plodove _________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
dopisujem
Momotaro
King Spud
dwarf Tasmanian Chocolate
Sweet Inca
Gray's Sweet Cherry
Vorlon
stari Istrski
in spet ugotavljam, kar vsako leto znova, ko bi le lahko okus češnjevcev prenesli v tavelike plodove _________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë