Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bučke - rahlo pikantne za zimo
Brez skrbi, Marija, že ves mesec veselo delim tvoj recept med tiste, ki jamrajo, kam z bučkami . Včeraj mi jih je soseda spet naložila polno vrečo, samo še do rdečih paprik in nektarin moram priti, pa bo prva letošnja runda.
Lanska je šla za med, še posebej potem, ko sem slučajno ugotovila, kako dobro se obnese kot polivka čez špagete . Tisti, ki imate radi testenine, probajte!
Lanska je šla za med, še posebej potem, ko sem slučajno ugotovila, kako dobro se obnese kot polivka čez špagete . Tisti, ki imate radi testenine, probajte!
Tudi jaz sem danes preizkusila tale recept. Deževno vreme je bilo kot nalašč za vlaganje.
Bučke sem narezala na salamoreznici, če mogoče komu pride prav ideja. Najprej na lističe, obrnila bučko za 90 stopinj in narezala na trakce. No, potem je pa sledilo rezanje na koščke na roke. Pa sploh ni bilo hudo, glede da sem delala iz trojne količine.
Sem uporabila kombinacijo kisa za vlaganje in belega balzamičnega kisa, kot ste že pisale. Sladkor sem razpolovila, ostalo pa po receptu. Se še hladi, tako da še ne morem poročati o okusu.
Bučke sem narezala na salamoreznici, če mogoče komu pride prav ideja. Najprej na lističe, obrnila bučko za 90 stopinj in narezala na trakce. No, potem je pa sledilo rezanje na koščke na roke. Pa sploh ni bilo hudo, glede da sem delala iz trojne količine.
Sem uporabila kombinacijo kisa za vlaganje in belega balzamičnega kisa, kot ste že pisale. Sladkor sem razpolovila, ostalo pa po receptu. Se še hladi, tako da še ne morem poročati o okusu.
-
Danes pa bom tale recept preizkusila jaz. Sploh ne dvomim v to, da bo meni in mojih hčeram všeč (moški del pri nas namreč ni zelenjavni tip). Bi že, pa se mi je vedno uspešno izmuznil nakup želirnega sladkorja .
Rahlo pikantne so tudi vložene bučke po indijsko.
Recept sem našla tukaj http://www.studentarija.net/vlozene-bucke-po-indijsko/ Prilagodila sem ga v toliko, da jaz bučk nisem v celoti lupila. So prijetno pikantne in odlična priloga k raznim narezanim stvarem, seveda pa jih lahko dodamo tudi preko namazov na kruhu. Primerne so tudi za hladne riževe, testeninske ali žitne solate.
Rahlo pikantne so tudi vložene bučke po indijsko.
Recept sem našla tukaj http://www.studentarija.net/vlozene-bucke-po-indijsko/ Prilagodila sem ga v toliko, da jaz bučk nisem v celoti lupila. So prijetno pikantne in odlična priloga k raznim narezanim stvarem, seveda pa jih lahko dodamo tudi preko namazov na kruhu. Primerne so tudi za hladne riževe, testeninske ali žitne solate.
Recept sem med drugim dala tudi moji letošnji dobaviteljici bučk. Shranek je bil njej in krogu njenih znancev tako všeč, da so v nevarnosti bodoče dobave .
Zaenkrat vlaga cukete, jeseni bo imela nekaj rumenih velikank (menda gre za "kitajske" buče) , je kdo že poskusil s temi? Ali z zrelimi muškatnimi? Pri zrelih muškatnih bi verjetno lahko izpustila nektarine?
Zaenkrat vlaga cukete, jeseni bo imela nekaj rumenih velikank (menda gre za "kitajske" buče) , je kdo že poskusil s temi? Ali z zrelimi muškatnimi? Pri zrelih muškatnih bi verjetno lahko izpustila nektarine?
Spoštovana Marijav
Nabavila sem včeraj vse, kar je potrebno kupiti. Danes sem naredila iz ene mase. Nasecklala sem eno čili bombico niti ne celo in se mi zdi, da je kar oštro. Moj pravi, da bo to dobro. Prebrala sem, da ni nikjer gorčičnih semen. Kupila sem jih v Mercatorju, ker sem vse prelaufala, pa nikjer niso imeli.
Že za oči je zelo dobro. Želirni sladkor nisem dobila 2:1 ampak 3:1. Dala sem ga 150 g.
hvala za recept.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nabavila sem včeraj vse, kar je potrebno kupiti. Danes sem naredila iz ene mase. Nasecklala sem eno čili bombico niti ne celo in se mi zdi, da je kar oštro. Moj pravi, da bo to dobro. Prebrala sem, da ni nikjer gorčičnih semen. Kupila sem jih v Mercatorju, ker sem vse prelaufala, pa nikjer niso imeli.
Že za oči je zelo dobro. Želirni sladkor nisem dobila 2:1 ampak 3:1. Dala sem ga 150 g.
hvala za recept.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Tudi pri nas je tale shranek letos št. 1, sploh glede na to, da je letos bučk v izobilju. Sem naredila že trikrat po dve mase. Vsakič malo drugače. Namesto sladkorja enkrat celo agavin sirup. Vzela sem bel bio balzamični kis iz Hoferja. v eno varianto sem dala sumatrin limonin curry, v zadnjega pa indijskega in še mango namesto nektarine. Njami! Ta je tudi najbolj pekoč. Marijav , hvala!
Sem pa za rezanje uporabila culinario rezalnik čebule in zelenjave. Odlično se je odrezal. majhni koščki, ravnopravi.
Sem pa za rezanje uporabila culinario rezalnik čebule in zelenjave. Odlično se je odrezal. majhni koščki, ravnopravi.
Joj, nevem, če ga nisem pobiksala danes. Eno hokaidko sem na rezine narezala, potem pa na cm koščke. Zdevala v kozarec, vmes šalotko in poper, in prelila z mešanico kisa in vode 1:6. Sladkano in slano po okusu. Tako kot za kumare. Jaz tako vlagam kumare. En gasilec, zelo vnet na zelenjavo, mi je rekel kako so dobre in da jih njegova draga vlaga kot kumare in nič ne lupi. Mislim, sedaj ko tole prebiram, da bi jih morala olupit. Bom videla kaj bo ratalo, vkolikor se mi ne bo pokvarilo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...