Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Češnja - Prunus avium

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, kako je lep, še barvo klešč ima v ustreznem tonu češnjam. Tile rogači so res lepi, zanimivi, redki in - zavarovani.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Vinko, te je včipnil ko si ga slikal, jaz jih najdem na hrbtu in jih spravljam na pravi položaj pa nič hvala.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Pep, ni me vščipnil, tri posnetke sem naredil.Ni se premaknil. Ne vem kako izgleda z glavo navzdol, mogoče je meditiral ali pa razmišljal, če je to vrsta češnje CARMEN- po veličini plodov sodeč.
Laughing
lp. Vinkoz.
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Danes je bilo malo večje obiranje Vana.
Letos so izredno dobre in sladke.
Naredil tudi 10 kompotov za zimo Laughing_________________lp
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

E, na Goriškem ponovno cvetijo ČEŠNJE, z razliko ,da so dvakrat večji cvetovi. Bodo tudi plodovi kot orehi, če pride do njih?
Laughing
Laughing Laughing
Lp. Vinkoz.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Zanima me kdaj je čas za poletno rez češen? Zanima me za rez debelega lesa da se rana čim prej zaceli. Vem da se zdj to dela na orehih._________________LP seba993
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Poletno rez češenj delamo ob obiranju (veje, ki so odveč takrat odrežemo in oberemo na tleh) ali pa po njem.

Ker malo močnjša poletna rez lahko povzroči ponovno odganjanje in posledično nedozorevanje lesa, če to nardimo po kakem 15- 20 avgustu, priporočam po tem datumu rez v več "obrokih" - npr. porežemo vsak teden 1/4 tistega, kar smo hoteli porezati._________________lp
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Češnja je cvetela, rodila, bila pobrana - tisto kar je skromnega bilo, to je 3 leta stara Lapins.

Nakar je še znotraj julija odvrgla skoraj vse liste.

Češnja ponavadi res to naredi prej kot drugo sadje, ampak vseeno se mi zdi malo nenavadno.

Les na pregib ni videti posušen.

Kaj menite? Hvala.
plod

Odgovor Napisal/-a plod »

Listna pegavost mogoče? pri meni so se na listih pojavile vijoličaste pege in listje je začelo rumenet in ga je večina odpadla, naslednje leto drevo normalno odžene.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Nisem bil dovolj pozoren na točno stanje listja, razen da odpada :( Hvala, upam, da bo res dobro nadaljevala pomladi.
Odgovori