Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Salvia officinalis - žajbelj

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seveda, kaj si pa mislil? Shocked
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Aladin imam veliko žajblja ki so letošni potakjenci se zelo lepo ukoreninjen je pa čist navaden žajbelj ki prenese vse vrste vremenskih pogojev.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Vodenka, hvala... kako se lahko zmeniva? Enkrat do konca tedna bi lahko prišel mimo, imam pot na tvoj konec.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Ti se kar oglasi
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Mene pa nekaj zanima:

Pred par dnevi sem šl na dvorišče po žajbelj, ki tam uspeva že več let. Pa je čisto popolnoma izginil. Enostavno, ni ga več. Niti štrclja 8npr. olesenelega dela).
Ali je možna, da je zaradi moče zgnil v nulo? Da so ga polži toliko obdelali. Ali mi ga je nekdo enostavno ven ruknil???? (ni videti luknje)
Pfff. Še eno skrivnostno izginotje...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni je tako "u nulo" izginil tobak, ko sem ga na vrtu flancala ponovno julija. Jaz za to krivim obilno močo, sploh pri tobaku, ki je ne mara.
Ampak nedaleč stran že dolga leta raste grm žajblja, ki je pa obstal._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Sej to. Ne zdi se mi tako zelo občutljiv.
Plus ni bil mlada rastlina, ampak že parletni grm (tj. z olesenelimi deli).
Nočem slabo misliti, samo glede na to, da mi vsake toliko kaj izgine, sem malo paranoična.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

No, če imaš na javno dostopnem kraju, res kaj lahko dobi (dve) nogi Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

kate je napisal/a:
Mene pa nekaj zanima:

Pred par dnevi sem šl na dvorišče po žajbelj, ki tam uspeva že več let. Pa je čisto popolnoma izginil. Enostavno, ni ga več. Niti štrclja 8npr. olesenelega dela).
Ali je možna, da je zaradi moče zgnil v nulo? Da so ga polži toliko obdelali. Ali mi ga je nekdo enostavno ven ruknil???? (ni videti luknje)
Pfff. Še eno skrivnostno izginotje...

Tudi meni se je letos to zgodilo, lepo je cvetel in potem nenadoma, ko sem ga rabila, nikjer ne duha ne sluha, ozorima našla sem ostanke gnijočega, zgleda je dež napravil svoje in je odmrl. Tako, če ima kdo kako sadiko viška se priporočam. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

24. junija:
muha je napisal/a:

Tole vprašanje me je tako pritegnilo, da grem še sama potaknit vejico ali dve.
Eno že danes, drugo pa v četrtek, ko je začetek časa za presajanje. Bom videla, če bo kaj razlike.

Uspel je le en potaknjenec od štirih. Seme se je pa otreslo, preden sem ga uspela pobrati. Če bo sreča, bodo sejančki na voljo naslednje leto.
Odgovori