Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čebula - Allium cepa L.
lpmami, odpri eno cevtno glvico. Če so v njej člrna semena, je čas, da pobereš cele rastline. jaz jih oibesim z glavo navzdol, seveda pa dam socvetja v papirnate vrečke, ki jih na rastlino privežem. V sami rastlini je še toliko vode in hranil, da semena lepo pozporijo, treba je le paziti, da niso ob ešene nekje, kjer jih dobi dež ali je nasploh premalo suh zrak.
Tako sušim tudi solato, pa socvetja česna, repe, kolerabe, vsega pač. Tako se je pri ns sušilo od vedno, že moja stara mama.
Tako sušim tudi solato, pa socvetja česna, repe, kolerabe, vsega pač. Tako se je pri ns sušilo od vedno, že moja stara mama.
Pri zadnjem pobiranju čebule pred par dnevi sem pobrala tudi tole čebulico. Z vrha je bila videti navadna, ...
...spodaj pri korenini pa je odganjala - pa ne korenin, ampak liste.
V tisti silni moči je očitno dobila impulz za rast, ampak da je začela od spodaj
Sicer pa ni bila videti trpežna, za shranjevanje, in je polovica že odigrala svojo vlogo v kulinarične namene _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
...spodaj pri korenini pa je odganjala - pa ne korenin, ampak liste.
V tisti silni moči je očitno dobila impulz za rast, ampak da je začela od spodaj
Sicer pa ni bila videti trpežna, za shranjevanje, in je polovica že odigrala svojo vlogo v kulinarične namene _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
jaz sem tudi ugotovila, da pri shranjevanju, kljub temu, da sem jo pobrala koncem junija in sušila deset ali več dni ko je vreme dovolilo na soncu ima vmes med čebulno lupino plesen-vlago. torej jo bo treba še enkrat dobro pregledati. jaz bom vrhnje liste kateri so drugače bili zašča pred sušenjem do določene meje potrgala in ob priložnosti ko ne bo dežja dala na sonce. a kaj ko je padalo včeraj , potem ponoči in sedaj se že bliska in napoved je za jutri tudi dež oz. nalivi. lpvoda
PS: bo treba delati orng golaže z veliko čebule in jih shraniti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: bo treba delati orng golaže z veliko čebule in jih shraniti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Sinoči smo imeli v Kranju neurje, jaz pa na poti z Gorenjske Dobro je zalilo ves balkon do šip, pa perilo, čebulo in česen.
Takole sem čebulo in česen polagala na časopis, da čim prej popije vlago, danes pa spet na balkon. Kar lepo sije sonce, tako da upam, da se mi osuše brez posebne škode.
Bom pa vseeno morala pregledovati, če kaj plesni. Saj ne bo dolgo treba, ko je ni hudo veliko._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Takole sem čebulo in česen polagala na časopis, da čim prej popije vlago, danes pa spet na balkon. Kar lepo sije sonce, tako da upam, da se mi osuše brez posebne škode.
Bom pa vseeno morala pregledovati, če kaj plesni. Saj ne bo dolgo treba, ko je ni hudo veliko._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova