Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
papa
Pobereš semena skupaj z želejem paradižnika in daš v plastični lonček z napisom sorte.
Če je preveč suho dodaš kapljico-dve vode, da se seme potopi.
Pokriješ lonček, ker bo v času fermetacije smredelo.
Počakaš 24-48 ur, da se prime bela sluz čez (smrdi).
To potem izpereš na sito (lahko tisto za posipanje sladkorja po torti.
Ko je seme kristalno čisto, daš na keramični krožnik, ker ne bo potem težav pri odstranjevanju.
to pusti 1 teden da se suši, lahko tudi več. Potem pa shrani v primerno embalažo.
Pobereš semena skupaj z želejem paradižnika in daš v plastični lonček z napisom sorte.
Če je preveč suho dodaš kapljico-dve vode, da se seme potopi.
Pokriješ lonček, ker bo v času fermetacije smredelo.
Počakaš 24-48 ur, da se prime bela sluz čez (smrdi).
To potem izpereš na sito (lahko tisto za posipanje sladkorja po torti.
Ko je seme kristalno čisto, daš na keramični krožnik, ker ne bo potem težav pri odstranjevanju.
to pusti 1 teden da se suši, lahko tudi več. Potem pa shrani v primerno embalažo.
- lpmami
- Prispevkov: 8383
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Tale dva samosevca mi na balkonu lepo delata.
Kot samosevca sta seveda pozna. Od tamalega počasi trgam posamezne zrele bunkice, od velikega dajem desetim plodovom možnost, da me jeseni razveselijo _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 23 Avg 2014 13:14; skupaj popravljeno 1 krat
Kot samosevca sta seveda pozna. Od tamalega počasi trgam posamezne zrele bunkice, od velikega dajem desetim plodovom možnost, da me jeseni razveselijo _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 23 Avg 2014 13:14; skupaj popravljeno 1 krat