Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

No, in tako izgleda tista naravno preoblikovana figa Flazana.
Že ko imamo drugačnost pri breskvah"PLATICARPA",pa imamo še fige.
Tudi na Kaki nastajajo neki čudni stvori, čakam še peterokrako obliko .
Laughing Laughing Laughing lp. Vinkoz
Nazadnje urejal/a vinkoz 27 Avg 2014 07:16; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tele ne smeš pojesti, kvečjemu posušiš jo lahko Wink .
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

VinkoZ, tale tvoja SPORTI figa meni deluje kot čisto navaden seks med figami .... Rolling Eyes

Mr. Green

Malo heca Wink , imam pa eno vprašanje. Meni se je čisto po naključju zgodilo, da mi zdajle zorijo fige Little Yellow Wonder.
Hja ne čisto po naključju, spomladi sem figo porezal nazaj, tako da je tole v bistvu zelo zgoden drugi rod; vsaj upam,da ni pozen prvi Rolling Eyes Rolling Eyes .

Fino je takole obirati fige v pavzi, ko se recimo Violeta pripravlja za zorenje II. roda. Škoda, da jih je tako malo ...

In mi je prišlo na pamet, da pojma nimam, kako se časovno obnašajo enorodke nevem

- kaj misliš, je možno najti enorodko, ki bi zorela takole vmes in raztegnila sezono?

- se mi tudi ne sveti, ali enorodke obrodijo bolj obilno?

LP_________________mfranc
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

mfranc.
Če prideš na srečanje, bova dorekla.
lp. Vinkoz
mfranc

Na hitrico je dozorela "projektirana" Cool figa Nordland, poslikana, tudi skupaj s Petite Negri, od katere je kar precej obilnejša.

Okus; škoda ocene, sicer kar užitna, ampak v tem stalnem deževju sem celo vesel, da sorte dozorijo, preden jih ne uniči kakšna bolezen!

Sabotiral je stari fotoaparat, ki je požrl vse slike; to se še ni zgodilo, vse je enkrat prvič Twisted Evil.

Takole je izgledala pred dvema mesecema http://shrani.si/f/3U/Qb/4UyUwTHL/0041.jpg tiste drobne sem izločil; so se pa na drugi veji skrile še dve. Sicer male, ampak mogoče še naredijo.

Izgleda res obetajoča sorta za mokro in mrzlo celino.

LP_________________mfranc
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Končno start fige drugi rod, le da je perjad to prej ugotovila. Čas je za postavitev mreže.
Kljub zelo močnemu napadu sadne muhe ( zelo verjetno smokvina muha ) bo nekaj ostalo za nas.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Moji figici so pa odpadli vsi 4 plodovi Crying or Very sad . Prav mi je, glede na to, da je še mala, bi jih morala odstraniti sama. Figica že ve, kaj je dobro zanjo.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

huh, na to pa sploh nisem bila pozorna. A malim je treba plodove odstranit? Shocked_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Po moje ja, tako kot pri vsakem mladem drevescu, da gre več hrane v razvoj sadike. A kaj, ko ravno prve plodove tako težko čakamo Embarassed .
mfranc

Figa Nordland

Res je, naj bi prvo leto (pa še kakšno) grmička ne obremenjevali s plodovi.

Ampak kaj ko človeka firbec daje Laughing - pa tudi drugače je Nordland kar močne rasti, tako da ji bom res še pustil kak plod Rolling Eyes

Plod se od ostalih naših fig razlikuje tudi po tem, da je izrazito podolgovate oblike, pa precej velik je - za primerjavo, na desni strani je Petite Negri

LP

P.S. fotoaparat je danes "izbljuval" slike od predvčerajšnim, vendar jih ni naložil v slikam namenjeno mapo in sem jih komaj našel Confused_________________mfranc
Odgovori