Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Katero zelenjavo gojite v rastlinjakih pozimi?

crtj-admin
Site Admin

Katero zelenjavo gojite v rastlinjakih pozimi?

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kupili bomo še drugi rastlinjak, ki bo stal na mestu, kjer bo lahko s folijo pokrit tudi pozimi. Zanima me, katera zelenjava vam raste v rastlinjakih čez zimo. Da dobim še kakšno idejo. Sama nameravam v njem imeti čez zimo zimsko solato, radič, kitajsko zelje (če preživi?)...Kaj se še dobro obnese?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Motovilec, peteršilj, kakšna zelena, začimbe (timijan, trajni majaron), por. Vsaj izpod snega jih ni treba izkopavati (če bo kaj snega).
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Trajnih začimb ne bom dajala noter, ker bo spomladi vse zimsko šlo ven in bodo notri potem paradižniki, čiliji in jajčevci. Kak por bom pa najbrž res presadila v rastlinjak.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Jaz bom v rastlinjak presadil,nekaj korenčka,pora,gomoljne zelene,papriko,čili,liči paradižnik,kakšno perujsko volčje jabolko.Sem pred enim tednom presadil iz vrta nekaj čilijev,bazilik in melonaste hruške pa se je vse prav dobro prijelo.Sem pa posejal nekaj solate,rdeče redkvice,špinače,fižol,baziliko,brokoli,motovilec-pa bo kar bo,če kaj rata bo super,če pa ne pa vem za drugič. Smile
metuljc

robert, kakšne pa so melonaste hruške?
robert

Melonasta hruška -Solanum muciratum,pepino gold' izgleda skoraj kot grmiček krompirja,bom poslikal,pa prilepim sliko.
metuljc

Aja, poznam, samo rečemo mu pač pepino.
robert

Sem malo zakomplicirav,se opravičujem, Embarassed
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Imam mali rastlinjaček cca 1,70x2,30 m pokritega s folijo in je domačga dela.
Na eni strani imam eno kumaro na drugi pa 5 paradižnikov, ki pa letos niso najbolje delali noter. Ko bom popipala oboje bom na eno stran posejala posavko na drugo pa motovilec. To bo nekje proti koncu septembra. Potem jo prepipujem, tako da mi kljub majhnosti kar dosti da.
Spomladi dam pikirance noter, pa rože... tako, da se komaj gibljem, tako imam zafilano.
Tako jaz in pa lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori