Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
Večkrat sem že imel namen fotografirati prednosti globoke zasaditve sadik paradižnika, ko ga iz lončka presadimo na stalno lokacijo (vrt,...).
Sam ga zasadim do listov tako, da samo zgornji šop listov gleda iz zemlje.
Tako mu omogočim, da poleg osnovnih korenin, ki črpajo iz globine tudi, ko se zemlja delno izsuši ( torej sadika ni več toliko občutljiva na sušo) naredi še drugo etažo korenin.
Ker ima zato bogatejši in obilnejši koreninski sistem tudi zraste v krepko rastlino.
Na fotografiji se lepo vidita dve etaži korenin. Seveda sta grudi v resnici bolj polni, predvsem manjših koreninic, ki so se potrgale, ko sem rastlino izpulil.
Zato vsem, ki še niso preiskusili priporočam naslednje leto globoko saditev.
Sam ga zasadim do listov tako, da samo zgornji šop listov gleda iz zemlje.
Tako mu omogočim, da poleg osnovnih korenin, ki črpajo iz globine tudi, ko se zemlja delno izsuši ( torej sadika ni več toliko občutljiva na sušo) naredi še drugo etažo korenin.
Ker ima zato bogatejši in obilnejši koreninski sistem tudi zraste v krepko rastlino.
Na fotografiji se lepo vidita dve etaži korenin. Seveda sta grudi v resnici bolj polni, predvsem manjših koreninic, ki so se potrgale, ko sem rastlino izpulil.
Zato vsem, ki še niso preiskusili priporočam naslednje leto globoko saditev.
Hja, nekatere sadike, ki so že zaključile počasi spravljam ven. Jih je pa še precej, ki jih bom moral pustiti še vsaj 2 tedna, da dozorijo sicer že obarvani plodovi.
V bistvu so prvi kandidati za čiščenje tisti v plastenjaku. Višja temperatura pač dela svoje in so v 90% zaključili. Sicer nekatere rastline še cvetijo samo iz te moke ne bo kruha....pa tudi rabim prostor za solato, radič,...
V bistvu so prvi kandidati za čiščenje tisti v plastenjaku. Višja temperatura pač dela svoje in so v 90% zaključili. Sicer nekatere rastline še cvetijo samo iz te moke ne bo kruha....pa tudi rabim prostor za solato, radič,...
Babaco,
Tole sliko mi je poslala hči. Takole plesen ima na balkonskih paradižnikih.
http://shrani.si/f/1j/HB/2TsGGjJj/20140829083124-1.jpg
Jo kdo pozna?
LP_________________mfranc
Tole sliko mi je poslala hči. Takole plesen ima na balkonskih paradižnikih.
http://shrani.si/f/1j/HB/2TsGGjJj/20140829083124-1.jpg
Jo kdo pozna?
LP_________________mfranc