Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Koruza - Zea mays
Ličje malo odlušči stran in preveri stanje zrnja z nohtom. Če je na videz trdo in zrelo, tudi če se ob pritisku malo vda, lahko storže že pobereš. Dosušiš najprej 'oblečeno', ko je ličje suho, ga odstraniš in dosušiš še nekaj tednov, da bo res sigurno suho..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
muha je napisal/a: |
Prvi storž Double Red (seme od Ivčk) Kvadratki na papirju imajo stranico 5 cm. Še par jih je na zunaj videti enako zrelih, zadnja pa šele cveti. Vsaka ima po 1 storž. |
Muha / Ivčk
imate info ali je ta sorta GSO oz. kako to prepoznati.
Gledal sem doku kako Monsanto izvaja učivanje čistih sort koruze v Mexiku, kjer jih onesnažuje oz. križa s svojimi GSO poskusi.
Muha, po mojih izkušnjah je tole na sliki skoraj naravna velikost (malce večji so, no), storži so namreč kar precej drobni, zato in zaradi barve ter oblike imajo tako jagodasto ime. Je pa to pokovka in zelo dobre kokice naredi, le da so tudi te bolj drobne..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
lpmami je napisal/a: |
Kako se pa obnese uporaba zrn trdinke za kuhanje - če se skuhajo cela, na primer namesto fižola v joti? |
Si že uspela sprobati? Tudi mene zanima. Za pokovko vem , da se je ne da skuhati do mehkega je res pretrda. Trdinka pa verjetno rabi čez noč namakanje in potem kuhanje najmanj uro, morda več. Zobanka bi šla lažje. Za sorto morado, tudi vem da gre, saj indijanci izdelujejo Chicha Morada.
gringo, mislim da je tale double red preko mene sem prišla. Kupila sem jo v v spletni trgovini, kjer pridelujejo svoje seme in ima certifikat za bio pridelavo. Če kupujem preko luže, taka semena, ki bi se lahko križala z gso kupujem izključno pridelana na organski- bio način.
htf_lover, lepa je. Še kokice prosim
- lpmami
- Prispevkov: 8375
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Sem sprobala, ja. Bolj bi morala reči sprobaaaavala, ker je trdinka vredna svojega imena.
Seveda sem jo čez noč namakala, potem pa kuhala. Verjetno več kot dve uri, ne vem natančno, ker sem kuhala v presledkih.
Na koncu je bila prav okusna, takole za zobanje. Ostanejo pa rade tiste prozorne luščine med zobmi, vsaj med mojimi, kjer je zanje dosti prostora
Naslednjič jo namočim in poskusim šele po dveh urah in pol
Rastline se pa že sušijo. Je to pri trdinki običajno? Malo me bega povsem zelena koruza na poljih, ampak, saj vem, tisto je čisto druga ...
Kako porabite suhe ostanke koruze - stebla in storže - na vrtu?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Seveda sem jo čez noč namakala, potem pa kuhala. Verjetno več kot dve uri, ne vem natančno, ker sem kuhala v presledkih.
Na koncu je bila prav okusna, takole za zobanje. Ostanejo pa rade tiste prozorne luščine med zobmi, vsaj med mojimi, kjer je zanje dosti prostora
Naslednjič jo namočim in poskusim šele po dveh urah in pol
Rastline se pa že sušijo. Je to pri trdinki običajno? Malo me bega povsem zelena koruza na poljih, ampak, saj vem, tisto je čisto druga ...
Kako porabite suhe ostanke koruze - stebla in storže - na vrtu?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje