Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jagodni stolp/piramida

crtj-admin
Site Admin

Jagodni stolp/piramida

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mož v kratkem namerava narediti jagodno piramido, da bo bolj pregledno in bolj čisti plodovi, pa da se ne bodo jagode razraščale ena sorta čez drugo. Verjetno bo izdelal nekaj takega, kot je na tem linku:
http://nature.motiontopic.net/860829212940-strawberry-pyramid

Goji kdo od vas jagode v takem ali podobnem stolpu, piramidi ali čem podobnem? Kakšna je rodnost? Je treba jagode čez zimo zaščititi? Kaj pa zemlja, se menja vsako leto ali na par let?

Saj marsikaj piše na netu, ampak osebne izkušnje so le nekaj drugega. Wink
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

To je pa super ideja,sploh če imaš pomankanje prostora,ima pa moj prijatel posajene v plastičnem sodu in mu zelo lepo rodijo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Ja, računala sem, če bi mož naredil 5 nivojsko piramido s spodnjimi dimenzijami 152x145 cm, kot je to v enem načrtu na netu, bi lahko nasadila 81 sadik jagod, če bi jih sadila na 20 cm. To je pa že nekaj.
robert

Dali ste mi super idejo,v vrtu na gredi dolžine 310x100,lahko naredim tri etaže in imam dejansko dve gredi,naredim pa jih tako,da se lahko vsaka tri leta enostavno prestavi na drugo mesto.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kako bo pa urejeno zalivanje?
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

He, he, Plamenka, pa bodi(ta) Wink prva, ki bosta nabirala prakso. Mene kljub vsemo vedno razočarajo internetski levi, pardon navdušenci Cool , ki "pozabijo" Wink dati gor tudi fotke z pridelkom.

Sicer odvisno od sorte, meni se zdi, da so sadike pregoste. Če že delamo nek sistem, ponavadi damo tudi odličen, hranilen substrat; jagode se pa zelo hitro razrastejo.

Sam sem imel lani in letos jagode visečke v loncih, lani so odlično rodile in se tudi enormno razrastle, letos bi jih moral škropiti s sistemiki, če bi hotel imeti kaj pridelka Rolling Eyes . Hudirja, sem pa spomladi razmišljal o strehci ... Evil or Very Mad .

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Metuljc, saj smo pri pajotu nabavili cevi za kapljićno zalivanje. Wink Mož bo ustrezno napeljal in povezal.

Ne vem pa ali bi bilo treba čez zimo kaj zaščititi ali ne in kako. Te, ki so na vrtu, niso bile nikoli zaščitene.

Robert, ti boš imel pa potem res ogromno jagod.
Nazadnje urejal/a Plamenka 03 Sep 2014 20:21; skupaj popravljeno 1 krat
robert

Po moje zalivanje ni tak problem,jaz imam sedaj med jagodami folijo za jagode pa dokaj dobro zadržuje vlago,bi pa verjetno napeljav kar cev med jagode.
robert

Uh sem se spomnil še jagode lahko prinesem na srečanje,so debele kot otroška dlan
Odgovori